Kepti vyšniniai pomidorai (blistered tomatoes) ir tofinienė tortilijoje (vegan) 🌮

2025-05-07 Autorius oSkanu.lt

Kepti vyšniniai pomidorai (blistered tomatoes) ir tofinienė tortilijoje (vegan) 🌮
Kepti vyšniniai pomidorai (blistered tomatoes) – tai nuostabus būdas atgaivinti net ir ne pačius kvapniausius žieminius pomidorus. Šiame recepte jie įgauna sodrų, šiek tiek dūminį skonį bei malonų saldumą, kuris išryškėja dėl karščio. Šiuos pomidorus deriname su švelniai kreminiu tofinienės sluoksniu ir blanširuotais špinatais, visa tai įvyniojame į viso grūdo tortiliją - gaunasi pilnavertis, maistingas ir augalinis patiekalas, kuris puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei. Be to, tokie kepti pomidorai yra universalūs: juos galima naudoti ir ant brusketų, ir kaip garnyrą prie grilintų daržovių ar net ant šiltų grūdų dubenėlių. Šis receptas ne tik paprastas, bet ir labai draugiškas veganams bei tiems, kurie nori įtraukti daugiau augalinio maisto į savo racioną. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vyšniniai pomidorai gali būti pakeisti smulkiais kokteiliniais pomidorais arba kapotais slyviniais pomidorais.
  • Alyvuogių aliejų galima keisti avokadų aliejumi arba švelniu saulėgrąžų aliejumi.
  • Česnaką galima naudoti ir granuliuotą, jei neturite šviežio.
  • Švieži bazilikai gali būti keičiami džiovintu raudonėliu arba šviežiomis petražolėmis.
  • Viso grūdo tortiliją galima keisti kukurūzine ar net be glitimo tortilija.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Pomidorus prieš kepant būtinai gerai nusausinkite, kad nesitaškytų aliejus.
  • Kepkite ant vidutinės ugnies, kad pomidorai gražiai apskrustų, bet nesprogtų.
  • Česnaką įdėkite ne pačioje pradžioje, kad jis nesudegtų ir neišsiskirtų kartumas.
  • Tortiliją prieš įvyniojant lengvai pašildykite, kad ji taptų elastingesnė ir nesutrūktų.
  • Jei mėgstate aštriau, galite įdėti šiek tiek maltų čili pipirų ar kajeno pipirų.

Ingredientai

    • Vyšniniai pomidorai: 150 g
    • Alyvuogių aliejus: 1 valgomasis šaukštas
    • Česnako skiltelė: 1 vnt.
    • Druska: pagal skonį
    • Juodieji pipirai: pagal skonį
    • Švieži baziliko lapeliai: keli, kapoti (tinka ir džiovinti)
    • Viso grūdo tortilija: 2 vnt.
    • Tofinienė: apie 100 g
    • Blanširuoti špinatai: sauja

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitinkite keptuvę iki vidutinės-aukštos temperatūros ir įpilkite alyvuogių aliejų. Leiskite jam gerai įkaisti.
  2. 2. Tuo metu vyšniniai pomidorai turi būti gerai nuplauti ir sausai nušluostyti popieriniu rankšluosčiu.
  3. 3. Tik tada sudėkite juos į keptuvę vienu sluoksniu ir leiskite jiems kepti nejudinant apie 2 minutes, kol pradės sproginėti ir odelė lengvai susiraukšlės.
  4. 4. Dabar įspauskite česnako skiltelę tiesiai į keptuvę, pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Lengvai pamaišykite ir kepkite dar 2-3 minutes, kas minutę atsargiai pamaišydami, kad pomidorai apkeptų tolygiai ir ant jų šonų atsirastų švelnios pūslelės.
  5. 5. Kai pomidorai gražiai apskrus, nuimkite keptuvę nuo ugnies. Įberkite kapotų šviežių bazilikų lapelių, viską dar kartą permaišykite ir palikite pailsėti 2 minutėms, kad skoniai susijungtų.
  6. 6. Tuo metu viso grūdo tortilijas trumpai pašildykite sausoje keptuvėje arba mikrobangų krosnelėje, kad jos suminkštėtų.
  7. 7. Ant kiekvienos tortilijos tolygiai paskleiskite tofinienę, uždėkite blanširuotų špinatų ir ant viršaus dėkite šiltus, ką tik keptus pomidorus.
  8. 8. Susukite tortilijas įvyniodami kraštus į vidų, kad įdaras neišbėgtų. Galite papildomai apkepti įvyniotą tortiliją, kad ji įgautų traškumo.
  9. 9. Patiekite iš karto, dar šiltą. Skanaus!
Tofu ir avinžirnių stir fry
(4)
Salotos su keptu tofu sūriu
(1)