Kepti vyšniniai pomidorai (blistered tomatoes) – tai nuostabus būdas atgaivinti net ir ne pačius kvapniausius žieminius pomidorus. Šiame recepte jie įgauna sodrų, šiek tiek dūminį skonį bei malonų saldumą, kuris išryškėja dėl karščio. Šiuos pomidorus deriname su švelniai kreminiu tofinienės sluoksniu ir blanširuotais špinatais, visa tai įvyniojame į viso grūdo tortiliją - gaunasi pilnavertis, maistingas ir augalinis patiekalas, kuris puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei. Be to, tokie kepti pomidorai yra universalūs: juos galima naudoti ir ant brusketų, ir kaip
garnyrą prie grilintų daržovių ar net ant šiltų grūdų dubenėlių. Šis receptas ne tik paprastas, bet ir labai draugiškas veganams bei tiems, kurie nori įtraukti daugiau augalinio maisto į savo racioną.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vyšniniai pomidorai gali būti pakeisti smulkiais kokteiliniais pomidorais arba kapotais slyviniais pomidorais.
- Alyvuogių aliejų galima keisti avokadų aliejumi arba švelniu saulėgrąžų aliejumi.
- Česnaką galima naudoti ir granuliuotą, jei neturite šviežio.
- Švieži bazilikai gali būti keičiami džiovintu raudonėliu arba šviežiomis petražolėmis.
- Viso grūdo tortiliją galima keisti kukurūzine ar net be glitimo tortilija.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Pomidorus prieš kepant būtinai gerai nusausinkite, kad nesitaškytų aliejus.
- Kepkite ant vidutinės ugnies, kad pomidorai gražiai apskrustų, bet nesprogtų.
- Česnaką įdėkite ne pačioje pradžioje, kad jis nesudegtų ir neišsiskirtų kartumas.
- Tortiliją prieš įvyniojant lengvai pašildykite, kad ji taptų elastingesnė ir nesutrūktų.
- Jei mėgstate aštriau, galite įdėti šiek tiek maltų čili pipirų ar kajeno pipirų.