aliejus: 2 šaukštų (labai tinka vynuogių kauliukų)
citrinos sultys: 1 šaukšto
medus: pagal skonį
česnakas: 1 skiltelės
baziliko lapai: 1 saujos (naudojau šaldytus)
petražolės: 1 saujos
druska
garstyčios: 1 šaukštelio
verdnatis vanduo
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių grikius užpilame verdančiu vandeniu (250 mililitrų), uždengiame bei verdame maždaug 8-10 minučių. Daugiau virti nereikia, nes grikiai mums bus reikalingi birūs. verdant grikiai itin maloniai kvepia, išvirusių skonis truputį riešutinis, bet nestiprus.
2. Tuomet česnaką šiek tiek pakepame aliejuje bei suberiame perpjautus pusiau vyšninius pomidoriukus. Ir juos labai neilgai pakepame keptuvėje su česnaku. Likusius ingredientus sumaišome padažui.
3. Paskui sumaišome grikius, pomidorus bei užpilame padažu.
4. Galite valgyti tiek šiltą, tiek šaltą. Skanaus!
Atsiliepimai