Kepti japoniški baklažanai

2022-07-21 Autorius oSkanu.lt

Kepti japoniški baklažanai
Iki pabuvojimo Japonijoje baklažanai man asocijuodavosi su "šiltais Europos kraštais ir netolima Europos kaimynyste". Aišku, buvau valgiusi baklažanų kinų restoranuose, bet vis tiek nemaniau, kad jie Azijoje būtų kažkokia kultine ir dažnai sutinkama daržove. Ir, jei būtų reikėję galvoti, su kuo paruošti baklažanus, tai ant "liežuvio galo" būtų buvę europietiški skoniai, tikrai ne Azijos virtuvės. Kelionė į Japoniją pakoregavo šias mano nuostatas - turėjau progą paragauti baklažanų įvairiuose amplua, o savo nuostabiojoje "Sushi and Traditional Japanese Cooking", dėl kurios čia jau ne kartą krykštavau, radau skanų labai japonišką baklažanų ruošimo receptą, kuriuo dalinuosi. 

Ingredientai

    • 2 dideli baklažanai
    • 1 aitriojo pipiriuko (šviežio ar džiovinto) ar 1 a.š. džiovintos aitriosios paprikos
    • 3 v.š. sakės
    • 3 v.š. mirino
    • 3 v.š. cukraus
    • 2 v.š. sojos padažo
    • 3 v.š. miso miltų
    • 6 v.š. sezamų aliejaus
    • Druskos baklažanų pabarstymui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Baklažanus supjaustome riekelėmis, pabarstome juos druska ir paliekame 15 - 20 min pastovėti.
  2. 2. Nupilame išsiskyrusį skystį.
  3. 3. Keptuvėje įkaitiname sezamų aliejų, suberiame (pjaustytus) aitriuosius pipiriukus.
  4. 4. Sudedame baklažanus, kepame juos 8 min, kol suminkštėja.
  5. 5. Sumažiname ugnį ir supilame iš sakės, mirino, cukraus ir sojų padažo padarytą mišinį. Pamaišydami kepame keletą minučių.
  6. 6. Sudedame miso miltus, įpilame keletą šaukštų vandens ir maišydami kepame dar keletą minučių.
  7. 7. Tiekiame su ryžiais. Skanaus!
  8. 8. Patarimas: Baklažanus reikia kepti labai stipriai įkaitusiame aliejuje - tada jie neprisigers riebalų.
Vegetariškas moliūgų ir avinžirnių troškinys - karis
(2)