Autorius apie receptą
Įdaryti lietiniai su virtu liežuviu, pievagrybiais ir svogūnais – tai išties gurmaniškas pasirinkimas, galintis nustebinti net ir išrankiausius šeimos narius ar svečius. Šį kartą siūlome pasimėgauti šiek tiek rafinuotesniu įdaru, kuriame puikiai dera švelnios konsistencijos virtas jautienos liežuvis, sotūs ir aromatingi pievagrybiai bei salstelėję, karamelizuoti svogūnai.
Toks derinys suteikia lietiniams išskirtinio skonio bei sotumo, todėl šie įdaryti lietiniai gali atstoti visus tris patiekalus vienu kartu. Be to, liežuvis – itin vertinga mėsa, turinti daug baltymų bei mažai riebalų, o grybai suteikia patiekalui natūralios miško gaivos. Tai taip pat puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško įdomesnių receptų su lietiniais arba nori praturtinti savo savaitgalio pietų stalą naujais skoniais.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje jautienos liežuvio galima naudoti veršienos ar kiaulienos liežuvį, kuris bus švelnesnio skonio ir greičiau išvirs.
- Jei norisi dar paprastesnio varianto, galima rinktis virtą vištienos krūtinėlę – patiekalas bus lengvesnis.
- Pievagrybius galima keisti rudaisiais pievagrybiais arba net smulkiai pjaustytomis voveraitėmis, jei turite jų šaldytų.
- Svogūnus galima papildyti smulkiai pjaustytais porais, kurie suteiks švelnaus salstelėjusio skonio.
- Lietinius galima išsikepti su pienu, kefyru arba net augaliniu gėrimu (avižų, migdolų), jei norima lengvesnės ar be pieno versijos.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Liežuvį virkite su lauro lapais, keliais juodaisiais pipirais bei svogūno puselėmis – taip mėsa įgaus ypatingo aromato.
- Grybus kepkite iki tol, kol išgaruos visas jų išskirtas skystis – tuomet jie gražiai apskrus ir suteiks įdarui intensyvesnio skonio.
- Lietinius prieš įdarą šiek tiek pašildykite, kad jie būtų elastingesni ir lengviau susuktųsi.
- Jei norisi, į įdarą galima įmaišyti trupučio grietinės – tai suteiks kremiškumo.
- Įdarytus lietinius galima trumpai pašauti į orkaitę, apibarsčius sūriu, kad gražiai apsilydytų.
Atsiliepimai