Gamindama įvairiausius blynus, keksiukus ar kitus kepinius dažnokai pradėjau naudoti avižinius miltus. Mano mėgstamiausi yra pilno grūdo avižiniai miltai.
Taip pat į tešlą įdėjau ir rupių kvietinių miltų, kurie tešlą tarsi "sutvirtino", nors, galvoju, kad ir be jų tešla irgi pavyktų, nes mano naudojami avižiniai miltai ganėtinai rupios tekstūros. Blyneliai iš tiesų gaunasi skanūs, purūs ir labai lengvai iškepa.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje lazdyno riešutų pieno galite naudoti migdolų, kokosų, avižų ar sojų pieną.
- Jei neturite pilno grūdo avižinių miltų, galite naudoti įprastus avižinius miltus arba net patys pasigaminti juos, sumalę avižinius dribsnius.
- Vietoje rupių kvietinių miltų galite naudoti grikių, ryžių ar kukurūzų miltus, kad išlaikytumėte receptą be glitimo.
- Rudą cukrų galima pakeisti kokosų cukrumi, agavos ar klevų sirupu, arba tiesiog medumi (jei nereikia, kad receptas būtų veganiškas).
- Bananus galite pakeisti obuolių tyre, jei neturite bananų ar nemėgstate jų skonio.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Geriausia tešlą maišyti rankiniu būdu, nepersistengiant – per daug išmaišyta tešla gali tapti per kieta ir blyneliai išeis ne tokie purūs.
- Keptuvė turėtų būti gerai įkaitusi prieš pilant tešlą, bet ne per karšta – ideali temperatūra yra vidutinė.
- Blyneliai geriau iškepa neprilimpančioje keptuvėje, tada reikės mažiau aliejaus.
- Blynelius apversti reikėtų tada, kai ant viršaus pradeda formuotis mažos oro burbuliukų skylutės.
- Jei norite šiltų blynelių visai šeimai vienu metu, jau iškeptus galite laikyti orkaitėje, įkaitintoje iki 50°C temperatūros.
Audrone Rasickiene
Atsakyti