Veganiški avižinių miltų blyneliai be glitimo

2025-03-29 Autorius oSkanu.lt

Veganiški avižinių miltų blyneliai be glitimo
Gamindama įvairiausius blynus, keksiukus ar kitus kepinius dažnokai pradėjau naudoti avižinius miltus. Mano mėgstamiausi yra pilno grūdo avižiniai miltai.

Taip pat į tešlą įdėjau ir rupių kvietinių miltų, kurie tešlą tarsi "sutvirtino", nors, galvoju, kad ir be jų tešla irgi pavyktų, nes mano naudojami avižiniai miltai ganėtinai rupios tekstūros. Blyneliai iš tiesų gaunasi skanūs, purūs ir labai lengvai iškepa.

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje lazdyno riešutų pieno galite naudoti migdolų, kokosų, avižų ar sojų pieną.
  • Jei neturite pilno grūdo avižinių miltų, galite naudoti įprastus avižinius miltus arba net patys pasigaminti juos, sumalę avižinius dribsnius.
  • Vietoje rupių kvietinių miltų galite naudoti grikių, ryžių ar kukurūzų miltus, kad išlaikytumėte receptą be glitimo.
  • Rudą cukrų galima pakeisti kokosų cukrumi, agavos ar klevų sirupu, arba tiesiog medumi (jei nereikia, kad receptas būtų veganiškas).
  • Bananus galite pakeisti obuolių tyre, jei neturite bananų ar nemėgstate jų skonio.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Geriausia tešlą maišyti rankiniu būdu, nepersistengiant – per daug išmaišyta tešla gali tapti per kieta ir blyneliai išeis ne tokie purūs.
  • Keptuvė turėtų būti gerai įkaitusi prieš pilant tešlą, bet ne per karšta – ideali temperatūra yra vidutinė.
  • Blyneliai geriau iškepa neprilimpančioje keptuvėje, tada reikės mažiau aliejaus.
  • Blynelius apversti reikėtų tada, kai ant viršaus pradeda formuotis mažos oro burbuliukų skylutės.
  • Jei norite šiltų blynelių visai šeimai vienu metu, jau iškeptus galite laikyti orkaitėje, įkaitintoje iki 50°C temperatūros.

Ingredientai

    ~10 blynelių:
    • bananai: 1 (sutriname šakute)
    • pilno grūdo avižiniai miltai: 1 stiklinės
    • rupūs kvietiniai miltai: trečdalio stiklinės
    • lazdyno riešutų pienas: 1 stiklinės (arba kitas augalinis pienas)
    • rudas cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • jūros druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dubenyje sumaišome visus drėgnus ingredientus (bananą, pieną ir vanilės ekstraktą).
  2. 2. Tada kitame dubenyje sumaišome sausus ingredientus (miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų). Juos suberiame į drėgnų ingredientų dubenį.
  3. 3. Keptuvėje įkaitiname aliejų.
  4. 4. Į keptuvę pilame maždaug 1,5 valgomojo šaukšto tešlos, formuodami blynelius.
  5. 5. Vidutinėje kaitroje kepame maždaug porą minučių, tuomet apverčiame ir apkepame kitą dalį.
  6. 6. Patiekiame su mėgstamais priedais ir skanaujame!

Audrone Rasickiene

o ar kvietiniai miltai be glitimo
Atsakyti
Cukinijų blynai su maskarpone
(1)
Veganiški amerikietiški blyneliai
(1)