Mieliniai blynai su obuoliais pagal Beatą

2025-03-19 Autorius oSkanu.lt

Mieliniai blynai su obuoliais pagal Beatą
Net nežinau kodėl, bet mielinius blynus aš pati kepu ganėtinai retai, nors gaunasi jie labai skanūs. Gali būti, kad kaltas yra tas nusiteikimas, kad jiems reikia skirti daugiau laiko nei paprastiems blynams? Bet kada dar rasti geresnį laiką kepti mielinius blynus, jeigu ne savaitgalį ar per savo atostogas. O kadangi namuose dar buvo ir obuolių, tai nusprendžiau ir juos panaudoti. Rezultatas pranoko lūkesčius. Vaikai sakė, kad nuo šiol turėsiu dažniau kepti tokius ir daug rečiau įprastinius. ;)


Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje sausų mielių galite naudoti šviežias mieles (apie 42 gramus).
  • Jei namuose nėra saldžiarūgščių obuolių, tiks ir saldūs obuoliai, tokiu atveju įlašinkite šiek tiek citrinos sulčių.
  • Įprastą cukrų galima pakeisti rudu cukrumi arba medumi (3 šaukštais).
  • Vietoje kvietinių miltų galite naudoti mišinį iš kvietinių ir speltos miltų (300 g kvietinių + 200 g speltos).
  • Jei neturite cinamono ar muskato, galite naudoti vanilės ekstraktą arba kardamoną.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Norint pasiekti puikių rezultatų, pieną būtina pašildyti iki tinkamos temperatūros (36 laipsnių), nes mielės nesuaktyvės, jei pienas bus per šaltas ar per karštas.
  • Jeigu norite dar puresnius blynus, galite atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių ir baltymus išplakti iki standžių putų, kurias atsargiai įmaišysite į tešlą pačioje pabaigoje.
  • Kepimo metu įkaitinkite keptuvę vidutine ugnimi, nes per didelė karštis gali nudeginti blynus iš išorės, o vidus liks neiškepęs.
  • Jei turite laiko, tešlą galima paruošti iš vakaro ir leisti jai kilti šaldytuve per naktį, taip išgausite dar intensyvesnį skonį.
  • Blynai skaniausi iškart iškepti, tačiau juos galima pašildyti orkaitėje, uždengus folija.

Ingredientai

    • pienas: 500 mililitrų
    • sausos mielės: 14 gramų
    • cukrus: 2 šaukštelių (+ 4 šaukštų)
    • kiaušiniai: 4
    • kvietiniai miltai: 500 gramų
    • druska: žiupsnio
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • muskatas: 1 arbatinio šaukštelio
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • saldžiarūgščiai obuoliai: 3
    • cukraus pudra (blynams apibarstyti)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pieną pašildykite iki 36 laipsnių.
  2. 2. Tada suberkite mieles ir du šaukštelius cukraus. Gerai išmaišykite.
  3. 3. Leiskite šiek tiek mielėms suaktyvėti bei suputoti.
  4. 4. Tuomet kitame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi bei druska. Supilkite mieles, miltus, prieskonius ir aliejų. Masę gerai išmaišykite.
  5. 5. Obuolius nulupkite bei sutarkuokite burokine tarka. Įmaišykite į blynų tešlą.
  6. 6. Tešlą pridenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite šiltai maždaug 45 minutes, kad pakiltų. Tešlą galite užsimaišyti ir iš vakaro, tada obuolių į tešlą neberiame ir kildiname tešlą per visą naktį šaldytuve. Tarkuotus obuolius į tešlą suberiame bei išmaišome ryte prieš kepdami.
  7. 7. Kepkite blynus gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Šaukštu dėkite tešlos, kepkite iš vienos pusės, kai gražiai pagels bei blynai išsipūs, apverskite ir pabaikite kepti.
  8. 8. Jei pasirodys, kad mūsų kepami mieliniai blynai prigėrė per daug aliejaus, juos galite nusausinti, sudėdami ant popierinių rankšluosčių.
  9. 9. Iškepusius blynus apibarstykite cukraus pudra, patiekite ir lepinkitės!
Mieliniai blynai su obuoliais pagal Beatą

Atsakinėjama į Komentarą

Mėlynių blynai su kefyru
(1)
Cukinijų blynai su maskarpone
(1)