Net nežinau kodėl, bet mielinius blynus aš pati kepu ganėtinai retai, nors gaunasi jie labai skanūs. Gali būti, kad kaltas yra tas nusiteikimas, kad jiems reikia skirti daugiau laiko nei paprastiems blynams? Bet kada dar rasti geresnį laiką kepti mielinius blynus, jeigu ne savaitgalį ar per savo atostogas. O kadangi namuose dar buvo ir obuolių, tai nusprendžiau ir juos panaudoti. Rezultatas pranoko lūkesčius. Vaikai sakė, kad nuo šiol turėsiu dažniau kepti tokius ir daug rečiau įprastinius. ;)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje sausų mielių galite naudoti šviežias mieles (apie 42 gramus).
- Jei namuose nėra saldžiarūgščių obuolių, tiks ir saldūs obuoliai, tokiu atveju įlašinkite šiek tiek citrinos sulčių.
- Įprastą cukrų galima pakeisti rudu cukrumi arba medumi (3 šaukštais).
- Vietoje kvietinių miltų galite naudoti mišinį iš kvietinių ir speltos miltų (300 g kvietinių + 200 g speltos).
- Jei neturite cinamono ar muskato, galite naudoti vanilės ekstraktą arba kardamoną.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Norint pasiekti puikių rezultatų, pieną būtina pašildyti iki tinkamos temperatūros (36 laipsnių), nes mielės nesuaktyvės, jei pienas bus per šaltas ar per karštas.
- Jeigu norite dar puresnius blynus, galite atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių ir baltymus išplakti iki standžių putų, kurias atsargiai įmaišysite į tešlą pačioje pabaigoje.
- Kepimo metu įkaitinkite keptuvę vidutine ugnimi, nes per didelė karštis gali nudeginti blynus iš išorės, o vidus liks neiškepęs.
- Jei turite laiko, tešlą galima paruošti iš vakaro ir leisti jai kilti šaldytuve per naktį, taip išgausite dar intensyvesnį skonį.
- Blynai skaniausi iškart iškepti, tačiau juos galima pašildyti orkaitėje, uždengus folija.
Atsakinėjama į Komentarą