Autorius apie receptą
Paskutinis pirkinys į mano virtuvę - čirvinių blynų keptuvė (senoji sugedo). Ilgai galvojau, ar reikalingas dar vienas prietaisas virtuvėje, nes pastaruoju metu čirvinius blynus kepdavau itin retai, bet vis dėlto nusprendžiau, kad bus naudojamas. Visgi ir vaikams didžiulis džiaugsmas valgyti ne paprastus blynus, o gražius širdelės formos. Beje, receptą naudojau iš pirmo karto patį geriausi, blynai gavosi labai minkšti, purūs, tikrai rekomenduoju. Man asmeniškai nepatinka traškūs blynai, jei traškūs tuomet jau
vafliai - lieka tik patiekimo su šviežiomis braškėmis arba obuoliais, šokoladiniu pagardu - ir gaunasi desertas!
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Miltai: vietoje kvietinių miltų galima naudoti speltų, avižų ar be gliuteno mišinį.
- Pienas: vietoje karvės pieno puikiai tiks augalinis – migdolų, avižų ar kokosų pienas.
- Sviestas: vietoj sviesto galima naudoti kokosų aliejų arba augalinį margarino pakaitalą.
- Cukrus: cukrų galima pakeisti medumi, agavų sirupu ar klevų sirupu.
- Kiaušiniai: veganams ar alergiškiems kiaušiniams siūloma naudoti chia arba linų sėmenų „kiaušinius“.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Miltus prieš naudojimą galima persijoti – taip blynai bus dar puresni.
- Tešlą prieš kepimą rekomenduojama palaikyti 10 minučių, kad miltai išbrinktų ir konsistencija taptų vientisesnė.
- Kepimo metu keptuvę būtina gerai įkaitinti, kad blynai nepriliptų ir gražiai apskrustų.
- Kiekvieną blyną kepkite po 2–3 minutes iš abiejų pusių – taip pasieksite tobulą auksinį atspalvį.
- Jei norisi traškesnės tekstūros, dalį pieno galima pakeisti gazuotu mineraliniu vandeniu.
Atsiliepimai