Man pačiai tokie blynai visada bus "čirviniai" blynai, nors šiomis dienomis jie ganėtinai dažnai yra pavadinami vafliais. Labai norėjau paeksperimentuoti ir išmėginti receptą su obuoliais. Tikrai labai pasiteisino. Įtarkuotas obuolys labai čia tiko. Vaikai sakė, kad tai patys gardžiausi purūs čirviniai blynai, kuriuos jie kada skanavo. Panašu, kad šitaip teks gaminti daug dažniau, tikiuosi, kad patiks ir Jums.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje įprasto obuolio galite naudoti kriaušes, kurios suteiks kitokį, bet ne mažiau skanų rezultatą.
- Pienas gali būti pakeistas augaliniu pienu, pvz., migdolų ar kokosų pienu, jei esate netoleruojantys laktozės.
- Grietinę galima pakeisti graikišku jogurtu arba rūgpieniu.
- Jei neturite vanilinio cukraus, galite naudoti vanilės ekstraktą (1/2 arbatinio šaukštelio).
- Miltus galima maišyti – 1,5 stiklinės kvietinių ir 0,5 stiklinės viso grūdo miltų, taip gaunant maistingesnį patiekalą.
- Cukrų galima pakeisti medumi arba klevų sirupu, bet tada reikėtų šiek tiek sumažinti skysčio kiekį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Tobulų čirvinių blynų paslaptis slypi ne tik recepte, bet ir kepimo technikoje:
- Prieš kepimą leiskite tešlai pastovėti apie 15-20 minučių, kad miltai gerai išbrinktų.
- Čirvinė keptuvė turi būti gerai įkaitinta, bet ne per karšta, kad blynai neiškeptų per greitai ir nesudegtų.
- Norint išgauti traškesnį rezultatą, galima į tešlą įdėti dar vieną valgomąjį šaukštą aliejaus.
- Jei norite išlaikyti blynus traškius, būtinai vėsinkite juos ant grotelių, kaip minėta patarimuose.
- Obuolius geriausia tarkuoti prieš pat maišant į tešlą, kad nespėtų patamsėti.
- Kepimo metu stenkitės visada dėti vienodą tešlos kiekį, kad blynai būtų vienodo dydžio ir iškeptų tolygiai.