Purūs čirviniai blynai su obuoliais ir aliejumi

2025-03-04 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Purūs čirviniai blynai su obuoliais ir aliejumi
Man pačiai tokie blynai visada bus "čirviniai" blynai, nors šiomis dienomis jie ganėtinai dažnai yra pavadinami vafliais. Labai norėjau paeksperimentuoti ir išmėginti receptą su obuoliais. Tikrai labai pasiteisino. Įtarkuotas obuolys labai čia tiko. Vaikai sakė, kad tai patys gardžiausi purūs čirviniai blynai, kuriuos jie kada skanavo. Panašu, kad šitaip teks gaminti daug dažniau, tikiuosi, kad patiks ir Jums. 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje įprasto obuolio galite naudoti kriaušes, kurios suteiks kitokį, bet ne mažiau skanų rezultatą.
  • Pienas gali būti pakeistas augaliniu pienu, pvz., migdolų ar kokosų pienu, jei esate netoleruojantys laktozės.
  • Grietinę galima pakeisti graikišku jogurtu arba rūgpieniu.
  • Jei neturite vanilinio cukraus, galite naudoti vanilės ekstraktą (1/2 arbatinio šaukštelio).
  • Miltus galima maišyti – 1,5 stiklinės kvietinių ir 0,5 stiklinės viso grūdo miltų, taip gaunant maistingesnį patiekalą.
  • Cukrų galima pakeisti medumi arba klevų sirupu, bet tada reikėtų šiek tiek sumažinti skysčio kiekį.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
Tobulų čirvinių blynų paslaptis slypi ne tik recepte, bet ir kepimo technikoje:
 
  • Prieš kepimą leiskite tešlai pastovėti apie 15-20 minučių, kad miltai gerai išbrinktų.
  • Čirvinė keptuvė turi būti gerai įkaitinta, bet ne per karšta, kad blynai neiškeptų per greitai ir nesudegtų.
  • Norint išgauti traškesnį rezultatą, galima į tešlą įdėti dar vieną valgomąjį šaukštą aliejaus.
  • Jei norite išlaikyti blynus traškius, būtinai vėsinkite juos ant grotelių, kaip minėta patarimuose.
  • Obuolius geriausia tarkuoti prieš pat maišant į tešlą, kad nespėtų patamsėti.
  • Kepimo metu stenkitės visada dėti vienodą tešlos kiekį, kad blynai būtų vienodo dydžio ir iškeptų tolygiai.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 2 stiklinių
    • pienas: 2 stiklinių
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • obuoliai: 1 (didelio)
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska.
  2. 2. Dėkite grietinę, pilkite pusę pieno bei išplakite.
  3. 3. Tuomet suberkite išsijotus miltus - išplakite, supilkite likusį pieną, aliejų - išplakite.
  4. 4. Įmaišykite burokinės tarkos pagalba sutarkuotą obuolį.
  5. 5. Tada specialią elektrinę arba senovinę vartomą keptuvę įkaitinkite, dėkite tešlos ir kepkite. Patiekite ir skanaukite!
  6. 6. Patarimas: Karštų blynų vieno ant kito aš pati nededu, kad šie nesuminkštėtų, vėsinu ant grotelių. Tik kai atvėsta sudedu vieną ant kito. Nerealiai patiko. Truputį traškus viršus bei lengvas obuolio prieskonis viduje.
Morkų ir varškės blyneliai
(6)