Varškės kukuliai su manų kruopomis ir krakmolu

2025-03-03 Autorius oSkanu.lt

Varškės kukuliai su manų kruopomis ir krakmolu
Šiandien noriu pasidalinti labai skaniais varškės kukuliais, kuriuos išmokau gaminti iš savo močiutės. Jį juos visada gamindavo su manų kruopomis, kiaušiniais ir krakmolu. Pamenu, kad labai mėgdavau šį patiekalą vaikystėje valgyti su grietine. Bėgant metams tokius kukulius pradėjau gaminti ir savo vaikams. Jie taip pat juos valgo su dideliu malonumu. Jeigu dar nesate ragavę, būtinai rekomenduoju tai padaryti. Tikras skanumėlis!

Galimos ingredientų alternatyvos 

Nors tradicinis receptas yra nepakeičiamas, galima eksperimentuoti su keliomis alternatyvomis. Vietoje įprastos varškės galite naudoti ir liesesnę varškę (0,5% riebumo) arba riebesnę (9% riebumo) - priklausomai nuo jūsų skonio ir mitybos poreikių. Kukurūzų krakmolą galima pakeisti bulvių krakmolu, nors tekstūra gali šiek tiek skirtis. Jei norite kukulius praturtinti, galite į masę įmaišyti šiek tiek cinamono, vanilės ekstrakto arba tarkuotos citrinos žievelės. Vietoje vieno kiaušinio galima naudoti du mažesnius putpelių kiaušinius arba, jei esate alergiški kiaušiniams, pabandyti naudoti šiek tiek daugiau krakmolo ir įpilti porą šaukštų augalinio aliejaus. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Kad varškės kukuliai būtų ypač purūs ir minkšti, svarbu varškę gerai sutrinti šakute arba pertrinti per sietelį - taip išvengsite gumuliukų. Manų kruopas reikėtų mirkyt šaltame, o ne karštame vandenyje - taip jos išbrinks tolygiau. Formuojant kukulius, rankas galite šiek tiek sudrėkinti vandeniu, kad tešla mažiau liptų. Virdami kukulius, įdėkite juos į verdantį vandenį, o tada sumažinkite ugnį iki vidutinės - taip kukuliai išliks formą ir nesuirs. Kukulių virimo laikas priklauso nuo jų dydžio - didesni kukuliai virs ilgiau. Apie išvirtą kukulį signalizuoja jo pakilimas į vandens paviršių. 

Ingredientai

    • varškė: 500 gramų
    • manų kruopos: 10-12 valgomųjų šaukštų
    • krakmolas: 8-10 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    • druska: žiupsnelio
    • vanduo: 100 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į šaltą vandenį sudėkite manus bei palikite keletui minučių.
  2. 2. Po to varškę sumaišykite su krakmolu, kiaušiniu, druska bei manų kruopomis mirkytomis. Išminkykite.
  3. 3. Formuokite norimo dydžio kukulius. Virkite pasūdytame vandenyje maždaug 10 minučių.
  4. 4. Skanaukite su spirgučių padažu, grietine arba islandišku jogurtu. Tinka ir kitas mėgstamas padažas. :)
Varškės kukuliai su manų kruopomis ir krakmolu

Inga

Labai patiko šeimai, buvo naujovė.
Atsakyti

Fėja

Tokiam kiekiui varškės aš dedu 3 v.š. manų, 1v.š. krakmolo ir 2v.š. miltų, 1 kiaušinis.
Atsakyti
Chicago Deep Dish Pizza - vegetariška gili storapadė pica be mėsos
(2)
Lazanija su varške ir cukinija
(1)
Raudonųjų lęšių humusas
(1)