Keptuvėje skrudinti konservuoti avinžirniai su citrina ir aliejumi

Autorius apie receptą

Keptuvėje skrudinti konservuoti avinžirniai su citrina ir aliejumi – tai nuostabus, lengvai paruošiamas užkandis, kuris ne tik lepina skonio receptorius, bet ir aprūpina organizmą vertingomis maistinėmis medžiagomis. Skrudinant keptuvėje, avinžirniai įgauna malonų traškumą išorėje, tačiau išlieka minkšti viduje. Citrinos sultys ir žievelė suteikia gaivaus rūgštumo, puikiai derančio su švelniu avinžirnių skoniu, o česnakas ir petražolės papildo šį patiekalą aromatingomis natomis. Šis paprastas, bet įspūdingas užkandis puikiai tinka prie aperityvų, kaip priedas prie salotų, ar tiesiog kaip sveikas užkandis bet kuriuo dienos metu. Neįtikėtinai universalus ir lengvai pritaikomas jūsų skonio poreikiams, šis patiekalas greitai taps jūsų virtuvės favoritu.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Alyvuogių aliejų galima pakeisti kokosų, sezamų arba avokadų aliejumi, kurie taip pat suteiks skirtingus, bet malonius skonių atspalvius patiekalui.
  • Česnaką galima pakeisti šalotiniais svogūnais arba smulkintais raudonaisiais svogūnais, jei norite švelnesnio skonio.
  • Konservuotus avinžirnius galima pakeisti namie išvirtais (reikės maždaug 250 g sausų avinžirnių, išmirkytų per naktį ir išvirtų), jei turite daugiau laiko.
  • Citrinos sultis galima pakeisti žaliųjų citrinų (laimų) sultimis, jei mėgstate aštresnį skonį.
  • Petražoles galima pakeisti kalendromis, baziliku, krapais arba mėtomis, priklausomai nuo to, kokį aromatą norite sukurti.
  • Juoduosius pipirus galima pakeisti raudonaisiais pipirais arba aitriąja paprika, jei mėgstate aštresnį skonį.

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

  • Prieš kepant avinžirnius, būtina juos gerai nusausinti popieriniu rankšluosčiu, taip jie geriau apskrus ir įgaus malonų traškumą.
  • Kepimo metu avinžirnius verta nuolat pamaišyti, kad jie tolygiai apskrustų iš visų pusių.
  • Jei norite dar traškesnių avinžirnių, galite juos kepti 1-2 minutėmis ilgiau, tačiau reikia stebėti, kad nepridegtų.
  • Citrinos žievelę geriausia tarkuoti tik prieš pat naudojimą, kad išliktų maksimalus aromatas.
  • Patiekalą galima pagardinti įvairiais prieskoniais, tokiais kaip kuminas, paprika, karis ar rozmarinas, eksperimentuokite ir atraskite savo mėgstamiausią derinį.
  • Jei ruošiate šaltą užkandį, leiskite avinžirniams pilnai atvėsti prieš patiekdami, taip jų skonis bus intensyvesnis.

Ingredientai

    • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • konservuoti avinžirniai: 400 gramų
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • nutarkuota citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    • smulkintos šviežios petražolės: 1 saujos
    • druska
    • juodieji pipirai
    • ypač grynas alyvuogių aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių keptuvėje įkaitiname aliejų
  2. 2. Suberiame česnaką bei avinžirnius. Kepame maždaug 2 minutes.
  3. 3. Supilame citrinos sultis, įberiame žievelę bei petražoles. Ant vidutinio kaitrumo ugnies kepame dar apie 2 minutes.
  4. 4. Tuomet nukaičiame bei pagardiname druska ir juodaisiais pipirais.
  5. 5. Avinžirnius gausiai apšlakstome alyvuogių aliejumi bei patiekiame karštus arba šaltus. Skanaujame!

Atsiliepimai

Vaclovas Kirminukas

As naudoju kaip vegan garnyra prie kiaulienos sonkauliuku draugam kurie nevalgo mesos. Arba su pakeptais smulkiai supjaustytais lasinukais. Labai skanu ir paprasta. Vegan gal paprasciau sonkauliukai, nes lengviau valgant atskirt ir netycia neapsinuodyt mesa. Gaminant su lasinukais labai padeda atskira lekste i kuria veganai gali mesa tiesiog isspjauti.
Atsakyti
Pomidorai su feta sūriu
(1)
Vegetariška lazanija su daržovėmis ir grybais
(2)
Šiltos daržovių ir lęšių salotos
(3)