Autorius apie receptą
Keptuvėje skrudinti konservuoti avinžirniai su citrina ir aliejumi – tai nuostabus, lengvai paruošiamas užkandis, kuris ne tik lepina skonio receptorius, bet ir aprūpina organizmą vertingomis maistinėmis medžiagomis. Skrudinant keptuvėje, avinžirniai įgauna malonų traškumą išorėje, tačiau išlieka minkšti viduje. Citrinos sultys ir žievelė suteikia gaivaus rūgštumo, puikiai derančio su švelniu avinžirnių skoniu, o česnakas ir petražolės papildo šį patiekalą aromatingomis natomis. Šis paprastas, bet įspūdingas užkandis puikiai tinka prie aperityvų, kaip priedas prie salotų, ar tiesiog kaip sveikas užkandis bet kuriuo dienos metu. Neįtikėtinai universalus ir lengvai pritaikomas jūsų skonio poreikiams, šis patiekalas greitai taps jūsų virtuvės favoritu.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Alyvuogių aliejų galima pakeisti kokosų, sezamų arba avokadų aliejumi, kurie taip pat suteiks skirtingus, bet malonius skonių atspalvius patiekalui.
- Česnaką galima pakeisti šalotiniais svogūnais arba smulkintais raudonaisiais svogūnais, jei norite švelnesnio skonio.
- Konservuotus avinžirnius galima pakeisti namie išvirtais (reikės maždaug 250 g sausų avinžirnių, išmirkytų per naktį ir išvirtų), jei turite daugiau laiko.
- Citrinos sultis galima pakeisti žaliųjų citrinų (laimų) sultimis, jei mėgstate aštresnį skonį.
- Petražoles galima pakeisti kalendromis, baziliku, krapais arba mėtomis, priklausomai nuo to, kokį aromatą norite sukurti.
- Juoduosius pipirus galima pakeisti raudonaisiais pipirais arba aitriąja paprika, jei mėgstate aštresnį skonį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Prieš kepant avinžirnius, būtina juos gerai nusausinti popieriniu rankšluosčiu, taip jie geriau apskrus ir įgaus malonų traškumą.
- Kepimo metu avinžirnius verta nuolat pamaišyti, kad jie tolygiai apskrustų iš visų pusių.
- Jei norite dar traškesnių avinžirnių, galite juos kepti 1-2 minutėmis ilgiau, tačiau reikia stebėti, kad nepridegtų.
- Citrinos žievelę geriausia tarkuoti tik prieš pat naudojimą, kad išliktų maksimalus aromatas.
- Patiekalą galima pagardinti įvairiais prieskoniais, tokiais kaip kuminas, paprika, karis ar rozmarinas, eksperimentuokite ir atraskite savo mėgstamiausią derinį.
- Jei ruošiate šaltą užkandį, leiskite avinžirniams pilnai atvėsti prieš patiekdami, taip jų skonis bus intensyvesnis.
Atsiliepimai
Vaclovas Kirminukas
Atsakyti