Autorius apie receptą
Burrata su keptais vyšniniais pomidorais ir smidrais – tai lengvas, elegantiškas patiekalas, kuris idealiai atspindi vasaros skonių harmoniją. Šis receptas kilęs iš Italijos virtuvės tradicijų, kur aukštos kokybės ingredientai ir paprastas paruošimas leidžia kiekvienam komponentui suspindėti. Gaivūs, sultingi vyšniniai pomidorai, švelniai skrudinti smidrai ir kreminė burrata susijungia į vieną tobulą skonio derinį, papildytą riešutiniu kedrinių pinijų akcentu. Tai puikus pasirinkimas tiek lengviems pietums, tiek kaip užkandis svečiams ar net šventinei vakarienei. Patiekalas ne tik gardus, bet ir atrodo estetiškai – ryškios spalvos ir elegantiška tekstūra papuoš kiekvieną stalą.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vyšniniai pomidorai gali būti keičiami mažais slyviniais pomidorais arba geltonaisiais pomidorais, kad patiekalas būtų spalvingesnis.
- Smidrus galima pakeisti cukinijų juostelėmis.
- Kedrinės pinijos tinka keisti graikiniais riešutais, migdolų drožlėmis ar net moliūgų sėklomis.
- Alyvuogių aliejų galima keisti švelniu avokadų aliejumi arba šalto spaudimo rapsų aliejumi.
- Burratą galima keisti šviežia mocarela arba rikota, jei norisi lengvesnio varianto.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Smidrus prieš kepant rekomenduojama nupjauti kietesnius galus, kad tekstūra būtų vienodai minkšta.
- Pomidorus galima lengvai įpjauti, kad jie kepant šiek tiek pratrūktų ir išleistų savo sultis.
- Kedrines pinijas galima šiek tiek paskrudinti sausoje keptuvėje prieš dedant į orkaitę – taip skonis bus intensyvesnis.
- Jei norisi ryškesnio skonio, prieš patiekiant galima apšlakstyti balzaminiu kremu.
- Patiekalą rekomenduojama tiekti su šviežia, traškia ciabatta ar kitokia baltos duonos riekelėmis, kad būtų galima sušluostyti likusį aliejų ir sultis.
Atsiliepimai