Bulvių kroketai su sūriu pagal Beatą

Autorius apie receptą

Tai itin gardžios ir traškios bulvių spurgos - kroketai pagal Beatos virtuvės receptą. Tokie kroketai labai tiks patiekti, kaip garnyrą prie įvairiausių patiekalų arba valgyti vienus. Mes šįkart su šeima taip ir padarėme. Visai šeimai toks pagaminimo būdas, tapo tikru atradimu ir tikrai gaminsiu ateityje šitaip kur kas dabar dažniau.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Bulvės: galima naudoti tiek krakmolingas (pvz., „Vineta“), tiek universalias bulves, tačiau svarbu, kad jos būtų gerai išvirtos ir nusausintos.
  • Tarkuotas kietasis sūris: vietoje kietojo galima rinktis „Džiugo“ brandintą sūrį, „Parmezaną“ arba net mocarelos sūrį, jei norisi minkštesnės tekstūros.
  • Kiaušiniai: galima keisti dviejų kiaušinių baltymais, jei norisi mažiau riebalų.
  • Krakmolas: vietoje bulvių krakmolo tinka ir kukurūzų arba tapijokos krakmolas.
  • Džiūvėsėliai: galima naudoti ir pankų džiūvėsėlius, kurie suteiks dar traškesnę plutelę.
  • Aliejus: tinka tiek saulėgrąžų, tiek rapsų, tiek neutralaus skonio alyvuogių aliejus.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Bulves virkite su lupena, nes taip jos išlaikys daugiau skonio ir nepermirks.
  • Po virimo bulves gerai atvėsinkite – šaltos jos geriau laikysis formuojant kroketus.
  • Jei masė gaunasi per minkšta, galima įberti dar šiek tiek krakmolo arba miltų.
  • Drėgnomis rankomis formuoti kroketus bus lengviau ir masė nelips prie delnų.
  • Kroketus galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki kepimo.
  • Kepkite gerai įkaitintame aliejuje, kad kroketai nesugertų per daug riebalų ir išliktų traškūs.
  • Patiekite su grietinės padažu, česnakiniu padažu ar pomidorų salsa – skonis dar labiau atsiskleis.

Ingredientai

    • bulvės: 800 gramų (svėriau išvirusias)
    • tarkuotas kietasis sūris: 2 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    • krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnio
    • džiūvėsėliai: 3-4 valgomųjų šaukštų (apvoliojimui)
    • aliejus: kepimui (pagal poreikį)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves išvirkite su lupena.
  2. 2. Po to bulves atvėsinkite ir sumalkite.
  3. 3. Tada į dubenį su bulvėmis dėkite sutarkuotą sūrį, įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą ir pagardinkite druska. Viską gerai išmaišykite.
  4. 4. Tuomet drėgnomis rankomis formuokite kamuoliukus (man gavosi kiek pailgi) ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
  5. 5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  6. 6. Kepkite bulvių kroketus keptuvėje, kol gražiai apskrunda.
  7. 7. Patiekite ir skanaukite!

Atsiliepimai

Monika

Labai patinka gaminti maistą
Atsakyti
Bulviniai blynai su kastiniu ir silke
(1)
Trinta bulvių sriuba veganiškai
(1)