Tokios keptuvėje griežinėliais iškeptos cukinijos su kiaušiniu ir kariu yra išties lengvai paruošiamos, bet tuo pačiu labai skanios. Jas galima skanauti tiek vienas, kai norisi paskaičiuoti savo kalorijas, tiek valgyti kaip
garnyrą, prie įvairiausių kitų patiekalų. Pamėginkite ir nustebsite kaip gerai pavyksta.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje įprasto kiaušinio galima naudoti putpelių kiaušinius (3-4 vnt.) arba kiaušinių pakaitalą veganiškam variantui.
- Pieną galima pakeisti augaliniu pienu – migdolų, kokosų ar avižų.
- Miltus galima naudoti viso grūdo, speltos arba be glitimo (ryžių, avinžirnių) tiems, kas vengia glitimo.
- Jei neturite kario, galite naudoti kitus prieskonius – ciberžolę, kumino miltelius ar papriką.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Rinkitės jaunas, mažesnes cukinijas, nes jos yra saldesnės ir jose mažiau sėklų. Prieš kepimą cukinijų griežinėlius galima trumpai (5-10 min.) palaikyti druskoje, kad ištrauktų dalį drėgmės – taip jie bus traškesni. Keptuvę įkaitinkite gerai, bet ne per daug, kad tešla neatšoktų nuo cukinijos. Kepkite nedidelėmis partijomis, kad keptuvė nebūtų perpildyta ir cukinijos iškeptų tolygiai. Jei norite traškesnio rezultato, apvoliokite cukinijas plaktu kiaušiniu, o tada džiūvėsėliuose. Patiekite iš karto, kol karšta, su šviežiomis žolelėmis arba grietine.
Janina
Atsakyti
Nesvarbu
Atsakyti