Šis gardus ir sotus valgis puikiai tinka tiek kasdieniam šeimos stalui, tiek svečių vaišinimui. Ryžiai suteikia patiekalui sotumo, o traškios daržovės – vitaminų ir mineralų, reikalingų organizmui. Karis suteikia ypatingą aromatą, o grietinė ar kefyras – kreminį poskonį. Šis patiekalas yra universalus – jį galima valgyti kaip pagrindinį patiekalą arba kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies. Be to, ryžiai su daržovėmis puikiai tinka ir vegetarams, o pridėjus daugiau baltymų, pavyzdžiui, sojos pupelių ar tempeh, jis taps visavertis ir veganams.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Ilgagrūdžius ryžius galima pakeisti basmati ryžiais, rudaisiais ryžiais arba kvinoja.
- Vietoje svogūnų galima naudoti laiškinius svogūnus arba šalotus.
- Raudonąją papriką galima pakeisti geltona arba žalia paprika.
- Cukinijas galima pakeisti baklažanais arba moliūgais.
- Jei neturite brokolių, galite naudoti žiedinius kopūstus arba šparaginius pupeles.
- Vietoje alyvuogių aliejaus tinka ir kokosų aliejus, arba sviesto-aliejaus mišinys.
- Kefyrą arba grietinę galima pakeisti kokosų pienu (veganiška alternatyva) arba graikišku jogurtu.
- Kario miltelius galima pakeisti kurkuma ir ciberžole, arba kitais mėgstamais prieskoniais – čili milteliais, paprika, kuminu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Ryžius prieš verdant rekomenduojama gerai nuplauti po tekančiu vandeniu, kad būtų pašalinti krakmolo likučiai. Taip ryžiai išvirs puresni.
- Daržoves pjaustykite vienodo dydžio kubeliais, kad jos iškepta vienodai.
- Jei norite patiekalą padaryti sotesnį, galite pridėti virtos vištienos, jūros gėrybių arba tofu kubelių.
- Patiekalą galima pagardinti šviežiomis žolelėmis – petražolėmis, krapais arba kalendromis.
- Ryžius geriausia virti santykiu 1:2 (viena dalis ryžių, dvi dalys vandens).
- Patiekalą galima patiekti su čatnio ar kitu mėgstamu padažu.