Mielinės cinamoninės bandelės su tepamo sūrio glaistu

2025-03-13 Autorius oSkanu.lt

Mielinės cinamoninės bandelės su tepamo sūrio glaistu
Šiandien su jumis pasidalinsiu nuostabiu mielinių cinamoninių bandelių su tepamo sūrio glaistu receptu, kuris tikrai pradžiugins jūsų šeimą ir svečius. Šios bandelės - tai tikras aromatingas malonumas, kuris pripildys jūsų namus jaukiu cinamono kvapu ir suteiks nepamirštamų akimirkų prie puodelio kavos ar arbatos. Purus mielinis tešlos pagrindas, saldi cinamono ir rudojo cukraus įdaro harmonija bei kreminė tepamo sūrio glaisto tekstūra sukuria tobulą skonių simfoniją. Šis desertas idealiai tinka savaitgalio pusryčiams, šventiniam stalui ar tiesiog jaukiam vakarui su artimaisiais. Nors gaminimo procesas užtrunka, tačiau rezultatas tikrai atperka visas pastangas - minkštos, aromatingos bandelės su tirpstančiu burnoje glaistu nepaliks abejingų. Tai vienas tų desertų, nuo kurių prisivalgai vien pažiūrėjus, bet pažadu, bus verta išmėginti! 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Jei neturite pasukų, galite naudoti kefyrą, jogurtą arba grietinę, atskiestą pienu. 
  • Rudą cukrų galima pakeisti įprastu baltu cukrumi, pridedant šiek tiek melasų arba medaus skonį papildyti. 
  • Tepamą sūrį galima pakeisti maskarponės sūriu arba riebiu graikišku jogurtu, nors tada glajus bus šiek tiek skystesnis. 
  • Jei mėgstate įvairovę, į įdarą galite įmaišyti smulkintų riešutų (graikinių, pekanų ar migdolų) arba razinų. 
  • Sausas mieles galima pakeisti šviežiomis, tačiau jų reikės 21g (trigubai daugiau nei sausų). 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Svarbiausia sėkmingo mielinių bandelių gaminimo paslaptis - kantrybė! Leiskite tešlai iškilti nurodytą laiką, neskubinkite proceso. Kildindami tešlą, uždenkite ją drėgnu rankšluosčiu, kad nesusidarytų plutelė. Formuojant bandeles, naudokite aštrų peilį arba siūlą – taip nesuslėgsite tešlos. Jei norite iškepti bandeles iš anksto, galite paruošti jas iki antrojo kildinimo, uždengti maistine plėvele ir laikyti šaldytuve per naktį. Ryte ištraukite iš šaldytuvo, palaukite kol sušils iki kambario temperatūros, ir tęskite kepimą. Glajų tepkite ant dar šiltų bandelių, bet ne karštų – taip jis gražiai pasiskirstys ir įsigers. 

Ingredientai

    Tešlai (12 bandelių): 
    • Vanduo (šiltas): 60ml
    • Sausos mielės: 7g arba 1 valgomasis šaukštas
    • Pasukos: 180ml
    • Kiaušiniai: 2 vienetai
    • Cukrus: 100g į tešlą ir 1 arbatinis šaukštelis mielėms
    • Sviestas (lydytas): 85g
    • Druska: 1 arbatinis šaukštelis
    • Miltai: 3 3/4 stiklinės (apie 470g)
    Įdarui:
    • Rudas cukrus: 150g
    • Cinamonas: 15g
    • Sviestas (minkštas): 90g
    Glajui:
    • Tepamas sūris: 100g
    • Sviestas (minkštas): 50g
    • Cukraus pudra: 120g
    • Vanilės ekstraktas: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Nedideliame dubenyje sumaišykite šiltą vandenį (60ml) su sausomis mielėmis (7g) ir vienu arbatiniu šaukšteliu cukraus. Leiskite mišiniui pastovėti 10 minučių, kol mielės aktyvuosis ir mišinys taps putojantis.
  2. 2. Dideliame dubenyje sudėkite kambario temperatūros produktus - pasukas (180ml), du kiaušinius, 100g cukraus, 1 arbatinį šaukštelį druskos ir ištirpintą atvėsintą sviestą (85g).
  3. 3. Į drėgnųjų ingredientų mišinį supilsite aktyvuotas mieles. Naudodami elektrinį plaktuvą, viską išplaksite iki vientisos masės.
  4. 4. Palaipsniui pradėkite įmaišyti 2 1/2 stiklinės miltų, nuolat maišydami.
  5. 5. Plaktuvo antgalius pakeisite į minkymo, tuomet įmaišysite likusius miltus ir tešlą minkysite 6-8 minutes, kol ji taps elastinga ir vientisa.
  6. 6. Perkėlę tešlą į riebalais išteptą dubenį, ją uždengkite švaria drėgna virtuvine šluoste ar maistine plėvele. Leiskite tešlai kilti šiltoje vietoje apie 1,5 valandos arba kol ji padvigubės.
  7. 7. Tešlai kylant, paruoškite įdarą: dubenyje sumaišote 150g rudojo cukraus su 15g cinamono iki homogeniškos masės.
  8. 8. Kai tešla jau padvigubėjusi, ją išversite ant lengvai miltuoto paviršiaus ir iškočiosite į 40x45cm dydžio stačiakampį.
  9. 9. Iškočiotą tešlą tolygiai patepkite 90g minkšto (kambario temperatūros) sviesto. Ant sviesto tolygiai paskirstysite paruoštą cinamono ir rudojo cukraus mišinį, paliekant maždaug 1 cm kraštą neužbarstytą.
  10. 10. Pradedant nuo trumpesnės kraštinės, tešlą suvyniojate į ritinį, lengvai prispausdami, kad būtų sandari.
  11. 11. Aštriu peiliu arba stipriu siūlu ritinį supjaustykite į 12 vienodo dydžio bandelių (maždaug 3-4 cm storio).
  12. 12. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, lengvai patepkite sviestu ir sudėliokite bandeles, palikdami tarp jų maždaug 2-3 cm tarpus, kad kilimo metu turėtų vietos plėstis.
  13. 13. Bandeles uždengsime ir leiskite kilti dar 1,5 valandos, kol jos vėl padvigubės dydžiu.
  14. 14. Įkaitinkite orkaitę iki 185°C. Iškilusias bandeles kepsite 18-20 minučių, kol jos gražiai paruduos.
  15. 15. Kol bandelės kepa, paruošiame glajų: elektriniu plaktuvu išplaksite 100g tepamo sūrio su 50g minkšto sviesto iki purios masės. Tuomet įmaišykite vanilės ekstraktą pagal skonį ir palaipsniui įdėsite 120g cukraus pudros, plakdami iki vientisos, glotnios konsistencijos.
  16. 16. Vos išėmę bandeles iš orkaitės, kol jos dar karštos, tolygiai padengkite jas paruoštu glajumi. Leiskite glajui įsigerti į bandeles bent 10 minučių prieš patiekdami.
Mielinės cinamoninės bandelės su tepamo sūrio glaistu
Mielinės cinamoninės bandelės su tepamo sūrio glaistu
Bemielės cinamoninės bandelės su riešutais
(4)
Bandelės / Pyragėliai su vištiena
(6)
Cinamoninės bandelės su obuoliais
(1)
Keto mityba: Cinamoninės bandelės
(3)