Mielinės bandelės su cinamonu

2025-03-30 Autorius oSkanu.lt

Mielinės bandelės su cinamonu
Mielinės bandelės su cinamonu – tai klasikinis kepinys, skleidžiantis namams nepakartojamą jaukumo ir šilumos aromatą. Šis receptas turi gilias šaknis Skandinavijos šalyse, tačiau dabar yra mėgstamas visame pasaulyje. Purus mielinės tešlos pagrindas ir kvapnus cinamono įdaras sukuria harmoningą skonių derinį, kuris nepaliks abejingų. Šios bandelės yra puikus pasirinkimas šaltą žiemos rytą su karšta arbata arba kava, taip pat tiks kaip vaišės netikėtiems svečiams ar jaukiam šeimos susibūrimui savaitgalį. Rankų šiluma ir meilė, įdėta į šių bandelių gaminimą, atsispindi kiekviename kąsnyje. Nors gaminimo procesas reikalauja šiek tiek kantrybės, rezultatas tikrai nenuvils – namai prisipildys gardaus kepimo aromato, o artimieji susirinks prie stalo paragauti šviežiai iškeptų, minkštų bandelių.

Galimos ingredientų alternatyvos

Šio recepto ingredientus galima lengvai pritaikyti pagal savo skonį ar turimą maisto atsargą:

  • Vietoje paprasto pieno galima naudoti augalinį pieną, pavyzdžiui, migdolų, sojų arba avižų.
  • Sausas mieles galima pakeisti šviežiomis mielėmis (21 gramas šviežių mielių vietoj 7 gramų sausų).
  • Vietoje varškės galima naudoti ricotta sūrį arba maskarponę.
  • Rudą cukrų įdarui galima pakeisti klevų sirupu.
  • Įdarą galima praturtinti smulkintais riešutais (graikiniais, migdolais, lazdyno riešutais) arba razinomis.
  • Jei nemėgstate cinamono, jį galite pakeisti kardamonu, imbieru arba vaniliniu cukrumi.

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

Kad mielinės bandelės su cinamonu būtų tobulos:
Reklama

  • Visus ingredientus (ypač pieną ir kiaušinius) prieš gaminimą palaikykite kambario temperatūroje bent 30 minučių.
  • Tešlą minkykite mažiausiai 10 minučių – tik taip ji taps elastinga ir gerai pakils.
  • Geriausia leisti tešlai kilti šiltoje vietoje be skersvėjų. Galite uždengti indą su tešla drėgnu rankšluosčiu.
  • Prieš kepant, palikite bandeles antrą kartą pakilti kepimo skardoje – taip jos bus dar puresnės.
  • Bandelių viršų galima aptepti ne tik kiaušiniu, bet ir pienu ar grietinėle, taip gaunant skirtingą auksinį atspalvį.
  • Iškeptas bandeles galima papildomai dekoruoti balto cukraus glazūra, pagaminta iš cukraus pudros ir pieno.

Ingredientai

    • pienas: 250 mililitrų (kambario temperatūros)
    • sausos mielės: 7 gramų
    • cukrus: 120 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 1
    • tirpintas sviestas: 40 gramų
    • miltai: 400 gramų
    • varškė: 150 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • kiaušiniai: 1 (aptepimui)
    Įdarui:
    • cinamonas
    • rudasis cukrus (galite pakeisti ir baltuoju)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje kambario temperatūros pieną sumaišykite su mielėmis, cukrumi bei druska. Muškite kiaušinį bei išmaišykite.
  2. 2. Tuomet varškę ištrinkite su sviestu bei įmaišykite į plakinį.
  3. 3. Tada berkite miltus bei minkykite. Čia reikalinga kantrybė. Nepulkite berti daugiau miltų, miltuokite rankas bei miltais barstykite paviršių, kurį kočiojate. Kantriai bei ilgai kočiokite, kol tešla taps elastinga bei nelips prie rankų.
  4. 4. Po to tešlą dėkite į aliejumi pateptą indą bei palikite šiltai ilsėtis, kol padvigubėja.
  5. 5. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros (jei su picos akmeniu - iki 210 ir akmenį kaitinkite 30 minučių).
  6. 6. Pakilusią tešlą dar truputį paminkykite. Tuomet masę padalinkite į 3 dalis, po vieną iškočiokite stačiakampio formos, gausiai barstykite cukrumi, tada cinamonu, vyniokite bei supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
  7. 7. Galiausiai kepimo skardą tieskite kepimo popieriumi, dėkite bandeles, tepkite kiaušinio plakiniu bei šaukite į orkaitę, kepkite maždaug 20 minučių.
Mielinės bandelės su cinamonu

Ilona

Tiesiog tobulai pavyko! Bus gaminama dar ne vieną kartą!
Atsakyti