Mielinės bandelės su cinamonu – tai klasikinis kepinys, skleidžiantis namams nepakartojamą jaukumo ir šilumos aromatą. Šis receptas turi gilias šaknis Skandinavijos šalyse, tačiau dabar yra mėgstamas visame pasaulyje. Purus mielinės tešlos pagrindas ir kvapnus cinamono įdaras sukuria harmoningą skonių derinį, kuris nepaliks abejingų. Šios bandelės yra puikus pasirinkimas šaltą žiemos rytą su karšta arbata arba kava, taip pat tiks kaip vaišės netikėtiems svečiams ar jaukiam šeimos susibūrimui savaitgalį. Rankų šiluma ir meilė, įdėta į šių bandelių gaminimą, atsispindi kiekviename kąsnyje. Nors gaminimo procesas reikalauja šiek tiek kantrybės, rezultatas tikrai nenuvils – namai prisipildys gardaus kepimo aromato, o artimieji susirinks prie stalo paragauti šviežiai iškeptų, minkštų bandelių.
Galimos ingredientų alternatyvos
Šio recepto ingredientus galima lengvai pritaikyti pagal savo skonį ar turimą maisto atsargą:
- Vietoje paprasto pieno galima naudoti augalinį pieną, pavyzdžiui, migdolų, sojų arba avižų.
- Sausas mieles galima pakeisti šviežiomis mielėmis (21 gramas šviežių mielių vietoj 7 gramų sausų).
- Vietoje varškės galima naudoti ricotta sūrį arba maskarponę.
- Rudą cukrų įdarui galima pakeisti klevų sirupu.
- Įdarą galima praturtinti smulkintais riešutais (graikiniais, migdolais, lazdyno riešutais) arba razinomis.
- Jei nemėgstate cinamono, jį galite pakeisti kardamonu, imbieru arba vaniliniu cukrumi.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
Kad mielinės bandelės su cinamonu būtų tobulos:
Reklama
- Visus ingredientus (ypač pieną ir kiaušinius) prieš gaminimą palaikykite kambario temperatūroje bent 30 minučių.
- Tešlą minkykite mažiausiai 10 minučių – tik taip ji taps elastinga ir gerai pakils.
- Geriausia leisti tešlai kilti šiltoje vietoje be skersvėjų. Galite uždengti indą su tešla drėgnu rankšluosčiu.
- Prieš kepant, palikite bandeles antrą kartą pakilti kepimo skardoje – taip jos bus dar puresnės.
- Bandelių viršų galima aptepti ne tik kiaušiniu, bet ir pienu ar grietinėle, taip gaunant skirtingą auksinį atspalvį.
- Iškeptas bandeles galima papildomai dekoruoti balto cukraus glazūra, pagaminta iš cukraus pudros ir pieno.
Ilona
Atsakyti