Autorius apie receptą
Pamenu tą dieną, kai supratau, kad man pagaliau pavyko susidraugauti su mielėmis. Atrodė, kad seniau vis ne taip kažkas pavyksta. Tai dabar tą draugystę su mielėmis tęsiu iki šiol. Šį kartą savo šeimą dar kartą lepinau cinamoninėmis bandelėmis, tik tokiomis kokių dar nebuvau gaminusi. Pirmą kartą savo mielinę tešlą paruošiau su kefyru. Nerealiai patiko. Šį patarimą perskaičiau pas Beatą. Tešla šitaip gavosi minkšta, elastinga ir nelipo prie rankų. Labai patogu su ja dirbti. Dabar ji viena iš mano favoričių.
Galimos ingredientų alternatyvos - Vietoje kefyro galima naudoti rūgpienį arba jogurtą (3.2% riebumo).
- Sausas mieles galima pakeisti šviežiomis (21g).
- Baltus kvietinius miltus galima pakeisti spelta miltais arba sumaišyti pusę kvietinių su pilno grūdo miltais.
- Įdarui galima naudoti rudąjį cukrų vietoj baltojo.
- Papildomam skoniui į įdarą galima įdėti maltų kardamono sėklų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Visi ingredientai turėtų būti kambario temperatūros.
- Kefyrą ir vandenį pašildykite iki 36-37°C temperatūros.
- Tešlą minkykite mažiausiai 10 minučių, kad išsivystytų glutenas.
- Prieš kepant bandeles, įpjaukite jas iš viršaus - taip gražiau iškils.
- Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
Atsiliepimai