Šį kartą kviečiu Jus nustebinti artimuosius nuostabaus skonio tobulomis bandelėmis - Semla...
Semla bandelės tradiciškai yra valgomos bei gaminamos per Užgavėnes (Švedijoje ši diena yra vadinama - Fettisdagen (''Riebusis antradienis'')) su stikline pašildyto pieno arba visai be jo. Jų istorija yra labai sena, viename šaltinyje radau, kad jų kepimo pradžia buvo net ~1250 metais. Bet tada ji buvo tiesiog paprasta kvietinė bandelė, valgoma per pasninką, bet einant metams liaudis ėmė jas gardinti marcipanų ir plaktos grietinėlės įdarais, beje grietinėlė buvo visiškai nesaldinama.
Na bet aš pati pasirinkau jau patobulintą variantą ir maniškės jau buvo gerokai pasaldintos - ir pačios bandelės, ir plakta grietinėlė... Na, nes taip daug skaniau!
Beje kitur jos yra ganėtinai dažnai gaminamos su aviečių įdaru (vietoje marcipano).
Bet jeigu tingisi arba visai nesinori gaminti įdaro, Vistiek rekomenduoju išsikepti šias bandeles, nes jos ir vienos mums pasirodė super skanios... tiesą sakant jos taip patiko, kad esu tikra, kad jomis ir dažniau pradžiuginsiu savo namiškius.
Liutauras
Atsakyti