Labai skanios paprastos ir greitos spurgos be varškės. Labai mėgstu šį receptą ir labai rekomenduoju visiems pamėginti. Tikrai pasilepinsite ir kitus palepinsite. :)
Ingredientai
miltai: 2 stiklinių
sviestas: 1 valgomojo šaukšto
cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
kiaušiniai: 1
pienas: 0,5 stiklinės
aliejus (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia cukrų išplakame su kiaušiniu mikseriu, įpilame ištirpdytą truputį atvėsintą sviestą, pieną, po truputį įberiame persijotus miltus su soda.
2. Visų miltų iškarto nededame, nes gali prireikti jų ir mažiau, užminkome tešlą, tešla gali truputį lipti prie rankų.
3. Iškočiojame tešlą maždaug 0,3-0,5 mm storio, tešlą išpjauname stikline, viduje taip pat išspaudžiame skylutę (aš naudojau nuo pabarstukų kamštelį).
4. Kepame įkaitintame aliejuje, apkepame iš abiejų pusių. Iškeptas spurgytes apibarstome cukraus pudra. Skanaus!
Atsakinėjama į Komentarą