Kotletų nebekepu. Paragavus „ kotletų pagal kapitoną“ taip pat nebekepsite, taip daug greičiau ir skaniau

2021-07-30 Autorius oskanu.lt

Kotletų nebekepu. Paragavus „ kotletų pagal kapitoną“ taip pat nebekepsite, taip daug greičiau ir skaniau
Paprasčiausias skanių kotletų kepimo receptas, kuris jums taip pat patiks. 

Patiekalas pasirodo esąs labai nuostabus, jis gaminamas su bulvėmis, o jūs gaunate du patiekalus, o ne vieną.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • maltos mėsos, 500 g;
  • svogūnas, 2 vnt;
  • česnako, 3 gvazdikėlių;
  • bulvės, 4 vnt;
  • pomidorai, 2 vnt;
  • druska, pipirai, prieskoniai, žolelės;
  • majonezas ir grietinė po 100 g;
  • sūrio, 150 g.
Reklama
Gaminimo procesas
Smulkiai supjaustykite svogūną ir sumaišykite su malta mėsa, smulkintu česnaku. Druska, pipirai ir pridėti mėgstamų prieskonių.

Imame kepimo indą. Pasirinkite mažą aukštomis pusėmis, sutepkite augaliniu aliejumi.

Faršą paskleidžiame ant dugno, išlyginame.

Sumaišome majonezą ir grietinę, sutepame faršą.

Žiedais paskleidžiame svogūną, ant viršaus dedame sluoksnį plonų bulvių griežinėlių, įberiame druskos ir pipirų.

Supjaustykite pomidorus griežinėliais ir padėkite juos ant viršaus.

Tepkite majonezo padažu su grietine.

Pabarstykite tarkuotu sūriu. Uždenkite folija ir nusiųskite į orkaitę.

Kepame 220 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių.
Reklama
Patiekiant supjaustykite porcijomis, pabarstykite šviežiomis žolelėmis.

Pasirodo skanu, jei į patiekalą dedate padažų, salotų.

Jei laukiu svečių, iškart nusiperku puse kilogramo krūtinėlės ir kopūstų: parodysiu, kokį viliojantį „skanumėlį“ gaminu




Skanus vištienos patiekalas. Krūtinėlės sultingumą suteikiame kefyru, kuris minkština mėsos skaidulas, o užkandis bus labai minkštas ir švelnus.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • vištienos krūtinėlė, 500 g;
  • šilto kefyro, 300 ml;
  • bazilikas, prieskoniai;
  • česnako pagal skonį;
  • baltagūžių kopūstų, 700 g;
  • sūrio, 50 g.
Reklama
Gaminimo procesas
Mėsą plauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais

Mes supjaustome mėsą – tai leis jai gerai pasimarinuoti.

Šiltame kefyre ištirpiname prieskonius, druską, pipirus, česnaką, perleistą per presą, aromatines žoleles.

Įdėkite mėsą į marinatą ir palikite 20 minučių.

Smulkiai supjaustykite kopūstus, suberkite juos į formą ir ant viršaus uždėkite mėsos gabalėlių.

Užpildykite marinatu.

Trys sūriai ant trintuko ir sumaišomi su komerciniu kiaušiniu, taip pat tarkuotu.

Kepame orkaitėje 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje, išimame ir ant viršaus paskleidžiame sūrį bei kiaušinį ir kepame dar 15 minučių.

Reklama
Tokį kvapnų patiekalą patiekiu su šviežių daržovių salotomis ir virtomis bulvėmis. Jei norite, į patiekalą taip pat galite įdėti grybų, tada jis pasirodys dar aromatingesnis ir pasotinantis.