Avinžirnių salotos su baklažanais ir gražgarstėmis

2023-07-09 Autorius oSkanu.lt

Avinžirnių salotos su baklažanais ir gražgarstėmis
Šį kartą apie sočias ir skanias avinžirnių salotas su baklažanais ir gražgarstėmis. Labai gera pamenu, kad pirmą kartą paragavau gražgarstės (it. ruccola) labai seniai keliaudama Italijoje. Labai patiko. Lietuvoje jas pastebėjau tik po kokio pusmečio po savo kelionės (nepamenu jau kiek metų praėjo). Nuo tos dienos man jos yra nepakeičiamos salotoms, padažams, sriuboms ir picoms gardinti. Galite dėti marinuojant daržoves. Ji pasižymi antibakteriniu poveikiu ir skatina virškinimą. Man skaniausia šiuos gležnus lapelius aplieti citrinos sultimis. Tačiau dabar apie viską iš pradžių, kaip pasigaminti labai skanias salotas, tad pradedam. :)

Ingredientai

    • avinžirniai: 100 gramų
    • baklažanai: 1 mažo
    • gražgarstės: 1 saujos
    • saujėle džiovinti pomidorai aliejuje: kelių (itališkai pomodori secchi)
    • kukurūzų miltai: kelių šaukštų
    • aliejus
    • druska
    • citrinos sultys

    Recepto paruošimas

  1. 1. Aš pati avinžirnių visada stengiuosi užsimerkti ir išsivirti daugiau, kad turėčiau keliems patiekalams. Šį kartą taip nutiko kai ruošiau avinžirnių sriubą. Jeigu Jūs atliekamų virtų avinžirnių neturite, tai išsiverkite juos pagal visas instrukcijas - išmirkykite ir virkite, kol taps minkšti.
  2. 2. Tuomet baklažaną supjaustykite plonomis riekelėmis, padruskinkite ir palikite kelioms minutėms, kol išskirs vanduo. Nuvalykite popierine servetėle.
  3. 3. Tada apvoliokite kukurūzų miltuose ir dėkite į įkaitintą aliejų. Gražiai nugeltusius sudėkite ant popierinės servetėles.
  4. 4. Pasmulkinkite saulėje džiovintus pomidorus.
  5. 5. Tuomet viską dėkite į norimą lėkštę. Užspauskite citrinos sulčių, patiekite ir skanaukite!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau avinžirnių salotų receptų rasite: Avinžirnių salotos.
Gaivios salotos su vynuogėmis, nektarinais ir agurkais
(1)
Paprikų pesto rutuliukai su keptais burokėliais
(2)