Cezario salotos su vištiena, sūrio krepšeliuose

2025-02-21 Autorius NoriuNiam

Cezario salotos su vištiena, sūrio krepšeliuose
Klasikinis Cezario salotų receptas įgauna visiškai naują dimensiją, kai tradicinį patiekalą patiekiame elegantiškuose, traškiuose sūrio krepšeliuose. Šis inovatyvus patiekimo būdas ne tik suteikia patiekalui išskirtinį vaizdą, bet ir papildo jį sodriu sūrio skoniu. Idealiai tinka tiek kasdienei vakarienei, tiek šventiniam stalui. Traški sūrio "tara", sultinga vištiena ir klasikinis Cezario salotų skonis sukuria tobulą derinį, kuris nustebins net išrankiausius gurmanus. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoj picos sūrio mišinio galima naudoti Čederio sūrį arba Gouda.
  • Permezaną galima pakeisti Grana Padano arba Pecorino Romano sūriu.
  • Vietoj vištienos krūtinėlės galima naudoti vištienos šlaunelių filė.
  • Vyšninius pomidorus galima pakeisti paprastais pomidorais, supjaustytais kubeliais.


Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

 
  • Sūrio krepšelius gaminkite tik prieš pat patiekimą, kad išliktų traškūs.
  • Vištieną marinuokite ilgiau nei 1 valandą, jei turite laiko - taip ji bus dar skanesnė.
  • Salotų padažą pilkite tik prieš patiekimą.
  • Sūrio krepšelius formuokite kol jie dar šilti, nes atvėsę taps trapūs.

Kalorijos
 
  • Bendras patiekalo kaloringumas: 2400 kcal
  • Vienos porcijos kaloringumas: 600 kcal

Ingredientai

    • Sūris (picos mix): 150 g 
    • Parmezanas: 50 g 
    • Vištienos krūtinėlės filė: 300 g 
    • Rūkyta šoninė: 100 g 
    • Vyšniniai pomidorai: 200 g 
    • Forminė balta duona: 4 riekės 
    • Romaninės salotos: 1 gūžė 
    • Cezario salotų padažas: 150 ml 
    • Druska: pagal skonį 
    • Pipirai: pagal skonį 
    • Česnako granulės: 1 arbatinis šaukštelis 
    • Saldžioji malta paprika: 1 arbatinis šaukštelis 
    • Persiladas: 1 arbatinis šaukštelis 
    • Alyvuogių aliejus: 2 valgomieji šaukštai 
    • Majonezas: 1 valgomasis šaukštas 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištienos paruošimas: Supjaustykite vištieną vienodo dydžio kubeliais.
  2. 2. Sudėkite prieskonius: druską, pipirus, česnako granules, maltą papriką, persiladą.
  3. 3. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir įdėkite majonezo.
  4. 4. Išmaišykite ir palikite marinuotis 10-60 minučių.
  5. 5. Keptuvėje ant vidutinės kaitros kepkite 10 minučių uždengtą.
  6. 6. Nuimkite dangtį ir kepkite dar 3-5 minutes, kol gražiai apskrus.
  7. 7. Skrebučių gaminimas: Supjaustykite duoną mažais kubeliais.
  8. 8. Apšlakstykite aliejumi.
  9. 9. Pabarstykite česnako granulėmis ir druska.
  10. 10. Kepkite keptuvėje arba 180°C orkaitėje, kol taps auksinės spalvos ir traškūs.
  11. 11. Sūrio krepšelių gaminimas: Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  12. 12. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  13. 13. Suformuokite 4 vienodo dydžio sūrio blynelius.
  14. 14. Kepkite 10-15 minučių, kol sūris išsilydys ir lengvai pagels.
  15. 15. Dar karštus blynelius uždėkite ant apverstų keksiukų formelių.
  16. 16. Leiskite atvėsti ir sutvirtėti.
  17. 17. Salotų surinkimas: Supjaustykite romanines salotas.
  18. 18. Perpjaukite vyšninius pomidorus pusiau.
  19. 19. Susmulkinkite traškią šoninę.
  20. 20. Sudėkite visus ingredientus į dubenį.
  21. 21. Įpilkite Cezario padažo.
  22. 22. Švelniai išmaišykite.
  23. 23. Patiekimas: Į kiekvieną sūrio krepšelį įdėkite salotų mišinio.
  24. 24. Ant viršaus užberkite skrebučių.
  25. 25. Papuoškite šoninės gabaliukais.
  26. )
  27. 26. Pabarstykite šviežiai tarkuotu parmezanu.
Cezario salotos su vištiena, sūrio krepšeliuose
Cezario salotos su vištiena, sūrio krepšeliuose
Cezario salotos su vištiena, sūrio krepšeliuose
Salotos su tunu ir daržovėmis
(3)
Cezario salotų padažas su majonezu ir garstyčiomis
(1)
Paprastos cezario salotos su vištiena
(2)