Toks receptas labai tinka tiems, kurie mėgsta kaupti įvairias daržovių atsargas žiemai arba suka galvą, kaip gudriai panaudoti savo daržo derlių. Šios korėjietiškos cukinijų ir morkų salotos labai tinka kaip garnyras tiek prie mėsos, tiek prie žuvies patiekalų.
Ingredientai
cukinijos: 2,5 kilogramo
morkos: 500 gramų
svogūnai: 500 gramų
česnakas: 2 galvučių
actas: 150 gramų
augalinis aliejus: 150 gramų
druska: 2 šaukštų su kaupu
cukrus: 6 šaukštų
džiovintų prieskoninių žolelių mišinys: 2 šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia cukinijas (be sėklinių) bei nuskustas morkas sutarkuojame rupia tarka.
2. Tuomet nulupame svogūnus bei česnakus, juos smulkiai supjaustome.
3. Tada visus ingredientus sumaišome ir leidžiame porą valandų pastovėti.
4. Per tą laiką bent kelis kartus pamaišome.
5. Po to paruošiame švarius stiklainius, sudedame į juos salotas.
6. Stiklainius įstatome į puodą su vandeniu, uždedame dangtelius (uždedame, bet neuždarome) ir pakaitiname (0,5 litro talpos stiklainius - 15 minučių, 1 litro talpos stiklainius - 20 minučių).
7. Paskui sandariai uždarome stiklainius. Konservuotas salotas galite laikyti rūsyje iki kitos vasaros, kol vėl reiks kaupti atsargas žiemai.:) Skanaus!
8. Rekomendacija: Daugiau receptų žiemai rasite: Receptai žiemai.