Paprastai rauginti agurkai pagal lengvą receptą

2023-08-25 Autorius oSkanu.lt

Paprastai rauginti agurkai pagal lengvą receptą
Net pati nežinau, kodėl aš šitaip nedariau anksčiau? Rauginti agurkai žiemą yra labai skaniai suvalgomi baltoje mišrinėje, arba tinka prie mėsos kotletų ir bulvių košės. Man visad atrodė, kad raugti agurkus, tai čia oj oj oj, koks didžiulis darbas. Kaip labai viskas sudėtinga ir kartais nesigauna. O kad viskas nesigavo, sužinai tik žiemą, kai jų paragauji. Bet vieną kartą paprašiau mamos pasidalinti visomis agurkų raugimo paslaptimis. Pasirodo, viskas pagal šį receptą itin paprasta! Šiandien dalinuosi baziniu receptu su jumis - rauginti agurkai.

Apie žolynus: Agurkų rauginimui naudojamos įvairiausios žolės, bet svarbiausi yra krapai, geriausia naudoti kotelius bei žiedynus. Taip pat mano mama visados raugdama agurką įsuka į krieno lapą. Sako, šitaip traškūs gaunasi, su tokiu maloniai aitriu poskoniu. Panašiai kaip ir su ąžuolo lapais, jie priduoda traškumo. 

Ingredientai

    • agurkų
    • vandens
    • druskos
    • žolynų: vyšnių lapų, juodųjų serbentų lapų, krienų lapų, krapų, ąžuolų lapų
    • česnako skiltelių
    • čili

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia žolynus nuplikome. Tiesiog nupilame juos verdančiu vandeniu.
  2. 2. Tuomet agurkus nuplauname ir nupjauname galiukus.
  3. 3. Tada agurkus talpiai sudedame į stiklainius. Čia šiek tiek pažaidžiam tarsi "puzzle", nes agurkus stengiamės sudėti tikrai itin talpiai. Galima agurkus prieš tai susukti į krienų lapus. Sako, šitaip gausis traškūs bei turės maloniai aitroką poskonį.
  4. 4. Po to sutalpinkite žolynus. Į vieną trilitrinį reikia nepagailėti krapų (maždaug 6 stiebus su žiedynais), po 3-5 vyšnių, juodųjų serbentų ir ąžuolo lapelius. Žolynų niekas taip labai jau neskaičiuoja, dėkite plius minus iš akies.
  5. 5. Galite įdėti skiltelę česnako ir dalį čili ankšties.
  6. 6. Vienam litre šalto vandens ištirpiname du kupinus šaukštus druskos.
  7. 7. Supilame sūrų vandenį ant agurkų.
  8. 8. Guminius dangtelius užpilame verdančiu vandeniu (galite netgi pavirti kelias minutes), kad suminkštėtų. Tuomet jais uždarome stiklainius.
  9. 9. Svarbu: Vos užraugtus agurkus iškart išnešame į šaltą rūsį. Skanaus!
Paprikų, pipirų ir svogūnų čatnis - padažas
(5)
Korėjietiškos morkos pagal Beatą
(3)