Net pati nežinau, kodėl aš šitaip nedariau anksčiau? Rauginti agurkai žiemą yra labai skaniai suvalgomi
baltoje mišrinėje, arba tinka prie mėsos kotletų ir
bulvių košės. Man visad atrodė, kad raugti agurkus, tai čia oj oj oj, koks didžiulis darbas. Kaip labai viskas sudėtinga ir kartais nesigauna. O kad viskas nesigavo, sužinai tik žiemą, kai jų paragauji. Bet vieną kartą paprašiau mamos pasidalinti visomis agurkų raugimo paslaptimis. Pasirodo, viskas pagal šį receptą itin paprasta! Šiandien dalinuosi baziniu receptu su jumis - rauginti agurkai.
Apie žolynus: Agurkų rauginimui naudojamos įvairiausios žolės, bet svarbiausi yra krapai, geriausia naudoti kotelius bei žiedynus. Taip pat mano mama visados raugdama agurką įsuka į krieno lapą. Sako, šitaip traškūs gaunasi, su tokiu maloniai aitriu poskoniu. Panašiai kaip ir su ąžuolo lapais, jie priduoda traškumo.