Konservuotos šparaginės pupelės arba šparaginių pupelių marinavimas pagal Beatą

2020-09-11 Autorius Nekenčiu virtuvės

Konservuotos šparaginės pupelės arba šparaginių pupelių marinavimas pagal Beatą
Vakavimo sezonas tikriausiai prasidėjo jau pas daugelį namuose. Ką Jūs renkatės vakuoti žiemos atsargoms?

Man tikrai itin patinka virti įvairiausias uogienes, tik gaila, kad mus jos yra mažokai valgomos. Tai sunaudojau dažniau pyragams ir bandelėms.  

Šį kartą šparaginių pupelių receptas pagal Beatą. Super metai iš metų nenuvilia. Pabandykite ir Jūs. 

Ingredientai

    • šparaginės pupelės: ~2-2,5 kilogramo
    • vanduo: 2 litrų
    • druska: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 8 valgomųjų šaukštų 
    • 9-10% actas: 250 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia šparagines pupeles nuvalome, nuplauname ir išverdame.
  2. šparaginės pupelės virimui
  3. 2. Tik neperverdame pupelių, bet ir nevakuokite pusžalių. ;)
  4. 3. Išvirtas šparagines pupeles sudedame į iškaitintus stiklainius.
  5. 4. Kiek pridėsite čia jau Jums reikia nuspręsti, aš pati prikemšu ganėtinai daug į stiklainį.
  6. 5. Tada iš vandens, druskos, cukraus ir acto išverdame marinatą.
  7. 6. Dar karštu marinatu užpilame pupeles, užsukame ir padedame šiltai kol atvės.
  8. 7. Galima užkloti pledu ar kaldrą ir leidžiame stovėti, kol pilnai atvės.
  9. 8. Paskui nunešame į tamsią ir vėsią vietą. Aš nešu į savo rūsį. Skanaus!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau receptų iš šparaginių pupelių rasite: Šparaginės pupelės.

Onute

Druskos šaukštas nubrauktas ar su kaupu?
Atsakyti
Bulvių ir burokėlių blynai su žalumynų padažu
(5)