Tokį mišinį aš iš karto gaminu su druska (įprastai visi kiti mano naminiai prieskoniai yra be druskos), nes įprastai jį naudoju meksikietiškiems patiekalams - užbarstau ant keptos jautienos, vištienos, pomidorų ir taip toliau, todėl visada maždaug išlaikau vienodą druskos bei kitų prieskonių balansą.
Mano pačios vaikai naminius "Tako" ir "Burrito" tikriausiai galėtų valgyti kiekvieną dieną, nors aš niekada nerekomenduoju tokios monotonijos maisto racione. Bet jei kažkas serga ir visai atsisako maisto, tuomet nebegalioja visiškai jokie draudimai, kad ir tris kartus per dieną visą savaitę esu pasiruošusi ruošti įvairius meksikietiškus patiekalus. Iš anksto pasigamintas "Tako prieskonių mišinys" itin palengvina gaminimą - nereiks matuoti, grūsti, viskas jau paruošta buteliuke, tiesiog pabarstai reikiamą kiekį mišinio ant mėsos arba daržovių, ir viskas pakvimpa tarsi tikra Meksika.
Toks prieskonių mišinys gali būti naudojamas ant jau pagamintų patiekalų, kaip pvz.
kiaušinienių ir
omletų, taip pat
daržovių troškinių. Paįvairinimui jį itin skanu užbarstyti gaminant
karštus sumuštinius su vištiena ir sūriu, taip pat įmaišyti į jautienos faršą maltinukams, "
Netikram zuikiui" ir panašiai.
Pagaminimui reiks turėti grūstuvę.