Pievagrybių apkepėlės su silkių įdaru - receptas plinta kaip virusas, pabandę dėkoja!

2019-12-19 Autorius Ką valgyti?

Pievagrybių apkepėlės su silkių įdaru - receptas plinta kaip virusas, pabandę dėkoja!

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pievagrybius gerai nuplaukite, kotelius nupjaukite prie pat kepurėlės.
  2. 2. Tuomet svogūną susmulkinkite ir patroškinkite svieste su susmulkintais pievagrybių koteliais.
  3. 3. Tada į grybų ir svogūnų troškinį įmaišykite vieną šaukštą grietinės, vieną šaukštą džiūvėsėlių, sukapotas petražoles ir susmulkintą silkės filė. Pagardinkite druska bei pipirais.
  4. 4. Po to į pievagrybių kepurėles dėkite po kauburėlį pasiruošto silkių įdaro.
  5. 5. Kepurėles išdėliokite sviestu pateptame ir džiūvėsėliais pabarstytame karščiui atspariame inde ir apipilkite likusia grietine.
  6. 6. Paskui kepkite karštoje orkaitėje (~180-190 laipsnių) maždaug 15-20 minučių, kol pagelsta.
  7. 7. Bebaigiant kepti apkepėles apibarstykite smulkiai sutarkuotu sūriu. Pakepkite, kol sūris apskrus. Patiekite ir skanaukite!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.
Macni silkutė su meduje keptais svogūnėliais
(1)