1. Iš pradžių pievagrybius gerai nuplaukite, kotelius nupjaukite prie pat kepurėlės.
2. Tuomet svogūną susmulkinkite ir patroškinkite svieste su susmulkintais pievagrybių koteliais.
3. Tada į grybų ir svogūnų troškinį įmaišykite vieną šaukštą grietinės, vieną šaukštą džiūvėsėlių, sukapotas petražoles ir susmulkintą silkės filė. Pagardinkite druska bei pipirais.
4. Po to į pievagrybių kepurėles dėkite po kauburėlį pasiruošto silkių įdaro.
5. Kepurėles išdėliokite sviestu pateptame ir džiūvėsėliais pabarstytame karščiui atspariame inde ir apipilkite likusia grietine.
6. Paskui kepkite karštoje orkaitėje (~180-190 laipsnių) maždaug 15-20 minučių, kol pagelsta.
7. Bebaigiant kepti apkepėles apibarstykite smulkiai sutarkuotu sūriu. Pakepkite, kol sūris apskrus. Patiekite ir skanaukite!
8. Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.