Sluoksniuota mišrainė "Šprotai pataluose" su bulvėmis, morkomis ir kiaušiniais

2019-02-11 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Sluoksniuota mišrainė "Šprotai pataluose" su bulvėmis, morkomis ir kiaušiniais
Šioje sluoksniuotoje mišrainė, kurią aš vadinu "šprotai pataluose", vietoje šprotų galima dėti karšto rūkymo skumbrę ar net silkę. Čia jau galite pasirinkti pagal savo skonį. Man asmeniškai ji skaniausia yra su šprotais. Tokią mišrainę labai mėgstu, nes joje nėra jokių itin "įmantrių" ingredientų, tad pats pagaminimas yra paprastas, o patiekalo savikaina ganėtinai maža. 

Gamindami būtinai pasirinkite savo labiausiai pamėgtą majonezą, nes čia jo yra sunaudojama gana daug ir jis duoda nemažai skonio. Aš pati renkuosi "Hellman's", kuris yra mano šeimoje labiausiai pamėgtas. Druskos ir kitų prieskonių gaminant man visai nereikėjo, nes visiškai užteko nuo šprotų ir majonezo.

Ingredientai

    • šprotų: ~200 gramų
    • virtų bulvių: 2 vidutinio dydžio
    • virtų morkų: 1 didesnės
    • svogūnų laiškų: pagal skonį (arba svogūnų; man asmeniškai skaniau su svogūnų laiškais)
    • kietai virtų kiaušinių: 2
    • mėgstamo majonezo: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išsiverdame kiaušinius.
  2. 2. Išvirtus kiaušinius nulupame.
  3. 3. Nuskutame bulves.
  4. 4. Bulves išvirkite kartu su nuskustomis morkomis.
  5. 5. Išvirtas bulves susmulkinkite kubeliais.
  6. 6. Virtas morkas supjaustykite kubeliais.
  7. 7. Į didelį dubenį arba lėkštę sluoksniuojame bulves, šprotus, mėgstamą majonezą, morkas, vėl majonezą, svogūnus (arba svogūnų laiškus), dar kartą majonezą, kapotus kiaušinių baltymus, dar kartelį majonezą, viršų papuošiame susmulkintais kiaušinių tryniais. Skanaujame!
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai

Gintarė

Naudingas
(15)
Patarkit, kaip geriausiai paskleisti majonezą, nes kabinant šaukštu, nepasidengia tolygiai.
Atsakyti

Vyga Jankus

Naudingas
(4)
Man labai patiko su šprotais, labai skanu
Atsakyti

dziedukas

Naudingas
(1)
Šiaip tai bulves ir morkas salotoms verda neluptas. Nulupa išvirtas ataušusias. Skonis tikrai geresnis, ir formą supjaustytos laiko geriau.
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Kani salad - skani krabų mišrainė kitaip
(1)
Tradicinė balta mišrainė
(1)