Antienos salotos su mandarinais

2019-05-12 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Antienos salotos su mandarinais

Ingredientai

    • "Kitchen me" antienos filė "Žolelių" didkepsnis: 350 gramų
    • mandarinai: 2
    • salotos: 100 gramų (naudoju sultenes)
    • alyvuogių aliejus (kepimui)
    Užpilui:
    • tamsus sojų padažas: 1 šaukštelio
    • vynuogių aliejus: 60 mililitrų
    • medus: 1 šaukštelio
    • tarkuotas imbieras: 0,5 šaukštelio
    • mandarinų sultys: 1 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių užpilui visus nurodytus ingredientus sumaišykite tarpusavyje bei atidėkite į šoną.
  2. 2. Tuomet įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros bei dėkite kepti antienos filė didkepsnį. Kepkite maždaug 15 minučių.
  3. 3. Tada į lėkštes dėkite salotas, nuluptus bei skiltelėmis išdalintus mandarinus (pasistengiame nuimti kuo daugiau baltos dalies).
  4. 4. Po to iškepusią antieną supjaustome griežinėliais bei uždedame ant salotų. Prieš patiekdamos pašlakstome pasiruoštu užpilu. Skanaujame!
  5. 5. Pastebėjimas: Šiose salotose taip pat labai puikiai tinka ir riešutai, bet aš jų šį kartą tiesiog neturėjau.
Antienos ir Ramen makaronų sriuba
(1)
Lęšių sriuba su antiena
(1)
Ramen sriuba su antiena su Noodles makaronais ir virtais kiaušiniais
(4)
Ryžių dubenėlis su teriyaki antiena
(1)