Bet kuri šeimininkė žino, kaip paruošti skanius naminius kotletus!
Ir aš manau, kad kiekvienas turi savo patikrintą „laiko“ receptą.
Šiandien skubu pasidalinti su jumis vienu mėgstamiausių kotletų gaminimo būdų.
Koks jo ypatumas? Vietoj tradicinio kepalo ar piene mirkytos duonos į faršą dedu visai kitą ingredientą …
Jo dėka kotletai puikiai išlaiko formą, pasirodo elastingi, tačiau labai sultingi ir apetiški.
Tuo pačiu metu, kai kepu, aš nenaudoju duonos, o kotletai yra padengti gražia pluta.
Siūlau pabandyti išvirti tokius kotletus pagal mano receptą – patikinu, jie tikrai labai skanūs!
Sudedamosios dalys sultingiausiems kotletams gaminti:
- Malta mėsa – 600-700 g
- Svogūnai – 1-2 vnt.
- Manų kruopos – 3 šaukštai. l.
- Druska – nepilna 1 arbat. tiksliau pagal skonį
- Malti juodieji pipirai – 1-2 žiupsneliai
- Vištienos kiaušinis – 1 vnt. (didelis)
- Šviežios arba džiovintos žolelės – pagal skonį
- Pagardai kotletams ar mėgstamiems prieskoniams – pagal skonį
- Augalinis aliejus – kepimui.
Pradėkime gaminti …
Jei jūsų malta mėsa užšaldyta, žinoma, mes ją išimame iš šaldiklio ir atitirpiname!
Žinoma, su šviežiai suvyniota malta mėsa tokios procedūros nereikės …
Nulupkite svogūnus dedant į maltą mėsą ir supjaustykite savavališkai dideliais ketvirčiais.
Įdėkite susmulkintą svogūną į dubenį arba maišytuvo dubenį (priklausomai nuo to, kokį maišytuvą turite), ir čia pertraukite kiaušinį.
Mes viską perforuojame maišytuvu į košelę.
Jei neturite maišytuvo , svogūną galima smulkiai supjaustyti arba sumalti (ir tai būtų gerai, jei tai padarytumėte per smulkų grotelę), ir kiaušinį plakite plakikliu iki purumo ir viską išmaišykite.
Tada į svogūnų košę įpilkite manų kruopos, sumaišykite ir leiskite šiai masei šiek tiek pastovėti, reikia palaukti, kol manų kruopos išbrinks.
Pakankamai išbrinkus manų kruopas, įberkite smulkiai supjaustytų žolelių (galite naudoti ir džiovintas žoleles), druskos, pipirų ir kitų prieskonių pagal skonį.
Aš labai mėgstu įdėti džiovinto česnako, bet taip pat galite pasiimti paruoštą mišinį kotletams gaminti.
O dabar dedame faršą. Šį kartą aš darau kotletus iš sumaišytos maltos kiaulienos ir jautienos. Bet taip pat skanu iš vištienos (kuri riebesnė – nuo šlaunų, o ne iš filė) ir iš kalakutienos.
Apskritai pasiimkite bet kokią maltą mėsą pagal savo skonį …
Kruopščiai viską sumaišykite. Malta mėsa pasirodo esanti erdvi ir švelni.
Dabar supilkite augalinį aliejų į keptuvę, pašildykite ant vidutinės ugnies.
Tuo tarpu, kol aliejus šyla, žinoma, formuojame kotletus.
Įdėkite gatavus kotletus į karštą aliejų ir kepkite 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol pagels.
Tai dar ne viskas, perskaitykite iki galo ↓↓↓ Kitas yra svarbus dalykas!
Kai visi kotletai apkeps, įdėkite juos į keptuvę, žinoma, išplaudami …
Jei yra antroji švari keptuvė, galite ją pasiimti! Į keptuvę supilkite maždaug pusę stiklinės vandens (100 ml) ir padėkite ant silpnos ugnies.
Uždenkite dangčiu ir 7-10 minučių garinkite kotletus.
Tokie kotletai pasirodo beprotiškai sultingi ir švelnūs. O kokį garnyrą patiekti su tokiais kotletais, nuspręskite patys …
Kepkite, bandykite, Gero apetito!
Aš tiesiog suvynioju faršą su bet kokiu įdaru į sviestinį popierių ir kepu keptuvėje be aliejaus per 15 minučių
Skanus patiekalas, kuris nėra visiškai riebus ir gaminamas be daugybės purslų visoje virtuvėje.
Olin iš paprasčiausių ir praktiškiausių receptų ruošiant mėsos patiekalus.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- maltos mėsos, 600 g;
- sūrio, 90 g;
- žalumynai pagal skonį, geras krūva;
- avižiniai dribsniai, 20 g;
- pieno, 40 g;
- druska, pipirai, prieskoniai, aromatinės žolelės.
Gaminimo procesas
Pieną įkaitiname iki karštos būsenos ir užpilame avižinius dribsnius.
10 minučių išbrinkti.
Patarimas: jei nemėgstate avižinių dribsnių, pakeiskite juos manų kruopomis.
Taip pat galite pasiimti faršo pagal savo skonį.
Faršą pagardinkite druska ir pipirais.
Prieskoniai ir aromatinės žolelės, šviežios žolelės.
Suberiu išbrinkusius avižinius dribsnius ir išmaišau.
Maltą mėsą padalinkite į 3 dalis.
Mes paimame pergamentą 3 lapų kiekiu.
Įdėkite dalį maltos mėsos ant pergamento stačiakampio formos, ant viršaus uždėkite bet kokį skonį.
Imu virtus kiaušinius ir žoleles, sūrį.
Faršą suvyniojame ritinio pavidalu ir suvyniojame pergamentu.
Mes užfiksuojame kraštus.
Mes gaminame tris mėsos paplotėlius su skirtingais įdarais.
Įkaitinkite sausą keptuvę ir išdėliokite dešras, užpilkite verdančiu vandeniu ir uždenkite dangčiu.
Troškinkite apie 7 minutes, apverskite ir virkite dar 8 minutes.
Tokios kvapnios dešros yra įdaryti suktinukai, puikus užkandis pietums ar vakarienei.
Aš juos dažnai gaminu lauke iškylose, visiems svečiams tai patinka.