Savo šeimoje gaminame tokius greitai lengvai pasūdytus agurkus prie kepsnių ir kitų mėsos patiekalų – jie puikiai dera ir paįvairina vienas kito skonį.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– agurkai, 600 g;
– česnakas, 3 skiltelės;
– medus arba cukrus, 3 šaukštai;
– druskos 3 šaukštai;
– actas 9%, 3 šaukšteliai;
– pipirai;
– grynas šaltas vanduo, 900 ml.
Gaminimo procesas
Iš šio produktų kiekio gaunu 3 stiklainius po 400 g.
Agurkus nuplauname ir supjaustome apskritimais. Jei norite, iškirpome garbanotu peiliu šventinei porcijai.
Mes įdėjome agurkus į švarius stiklainius.
Paimkite dideles skilteles ar daugiau česnako – supjaustykite gabalėliais, bet ne mažais.
Jei norite, įberkite pipirų mišinio.
Patarimas: jei mėgstate aštrų, tuomet imkite dar šviežių aitriųjų pipirų, smulkiai supjaustykite ir padalykite į 3 dalis, suberkite į stiklainius. Taip pat galite pridėti žalumynų.
Supilkite medų arba įberkite cukraus, įberkite druskos.
Supilkite švarų ir šaltą vandenį.
Uždarykite stiklainius dangteliais ir stipriai purtykite, kad cukrus ir druska gerai ištirptų.
Dedame į šaldytuvą 30 minučių ir tiekiame ant stalo tokį gardų, lengvai pasūdytą, traškų užkandį.
Marinuoju agurkus su įkvėpimu! Pasidalinsiu receptu laukdama šviežių agurkų sezono
Netrukus prasidės šviežių daržovių iš jų sodo sezonas. Laukdamas ieškau savo mėgstamų receptų ir dalinuosi su jumis. Šiandien jie yra marinuoti agurkai.
Norėdami paruošti 3 l skardines, jums reikės:
- agurkai;
- vandens, 1,5 l;
- druskos, 3 šaukštai;
- actas, 2 šaukštai;
- krienų lapai, krapai, serbentų lapai;
- česnako, 1 galva.
Gaminimo procesas
Stiklainio apačioje įdėkite nuplautų žolelių ir česnako skiltelių.
Agurkus nuplauname ir pripildome stiklainį, pabarstome česnako skiltelėmis ir žolelėmis.
Į stiklainį supilkite actą.
Užvirinkite vandenį, ištirpinkite jame druską, virkite dar minutę ir karštą supilkite į stiklainį.
Mes uždengiame plastikiniu dangteliu ir padėkite vėsioje vietoje.
Sūrymas nurodomas vienai 3 litrų skardinei. Todėl teisingai apskaičiuokite skardinių skaičiui reikalingus kiekius.
Pridėkite žalumynų pagal savo skonį, žinau, kad daugelis deda petražolių, ąžuolo lapų. Taip pat galite sumaišyti pipirus su žirneliais.