Tai vienas iš tų patiekalų, kurį visada ruošiu naujam šventiniam stalui.
Karštas užkandis patiekiamas tiesiog kaip minkštas kaip kokybiškas įdaras.
Galite pasiimti kitų produktų arba į tuos, kurių recepte tiesiog pridedama vis daugiau.
Norėdami gaminti maistą, jums reikės šių ingredientų:
- maltos jautienos, 500 g;
- druskos ir pipirų už 0,5 šaukštelio;
- šviežių arba šaldytų petražolių, 1 valgomasis šaukštas;
- paprikos ‚0,5 šaukštelio;
- grybai, 1 kg;
- tarkuoto sūrio ‚50 g;
- augalinis aliejus, 20 ml.
Gaminimo procesas
(galite pasiimti ir kiaulienos, bet ji yra iš jautienos, grybai labai skanūs) pagardinkite druska, pipirais, paprika ir kitais jūsų skonio patiekalais.
Rinkitės didelius pievagrybius: šiandien galite nusipirkti „karališkų“, jie turi gana talpią kepurėlę ir yra gerai įdaryti.
Mes gaminame rutulius iš maltos mėsos ir dedame į grybų dangtelius, ant viršaus pabarstome augaliniu aliejumi.
Uždenkite kepimo skardą pergamentu arba riebalais su augaliniu aliejumi ir padėkite grybų dangtelius.
Ant kepurių pabarstykite tarkuoto sūrio.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 30 minučių.
Aš taip pat susmulkinu grybų kojas į gabalus ir sumaišau su malta mėsa ir dedu rūkytos mėsos gabalėlius, pasirodo labai įdomus skonis.
Patiekdami pabarstykite smulkintomis žolelėmis ir česnakais.
Taip skanu, kad ant stalo nieko nelieka. Taip skanu, kad gaminu kiekvieną dieną
Vištienos krūtinėlės ir bulvių patiekalas pasirodo labai lengvas, tačiau sotus ir aromatingas.
Dabar aš visada gaminu šį patiekalą vakarienei ir net ant šventinio stalo. Viskas paruošiama paprastai ir greitai.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- bulvės, 1 kg;
- vištienos krūtinėlė, 300 g.
- druska pipirai;
- kiaušinis, 1 vnt;
- augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas;
- džiūvėsėlių, 1 valgomasis šaukštas;
- pomidorai, 3 vnt;
- sūrio (parmezano arba pagal skonį), 40 g;
- žalumynai.
Bešamelio padažui jums reikia :
- pieno, 500 ml;
- sviesto, 50 g;
- miltų, 50 g;
- druska, šafranas.
Gaminimo procesas
Virkite bulves su lupenomis.
Supjaustykite mėsą gabalais ir sumalkite ją maišytuvu.
Į faršą įpilkite kiaušinio, druskos ir pipirų, pagal skonį prieskonių, šaukštą augalinio aliejaus ir šaukštą duonos trupinių, smulkiai supjaustytų žalumynų.
Mes minkome.
Puode ištirpinkite sviestą.
Supilkite miltus ir išminkykite iki vientisos masės.
Supilkite pieną, įpilkite prieskonių ir virkite padažą iki tirštumo.
Nulupkite bulves ir supjaustykite storais griežinėliais.
Supjaustykite pomidorus griežinėliais.
Iš faršo formuojame rutuliukus.
Ant kepimo indo dugno uždėkite šiek tiek padažo ir išdėliokite bulvių griežinėlius, tada tarp jų pomidorą ir rutulį maltos mėsos.
Taigi mes pakaitomis dedame visus produktus.
Užpildykite padažu ir kepkite 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Puodą galite įdėti į lėkštę ir ant viršaus pabarstyti tarkuotu sūriu.
Taip pat sumaišau tarkuotą sūrį su tarkuotu česnaku ir smulkintomis žolelėmis ir taip pabarstau patiekalą.
Ant šventinio stalo tokia tobula ir yra labai naudinga, labai skani ir graži.