Barščių ruošinys yra paprastas ir greitai paruošiamas, tačiau kaip tai padeda žiemą, kai nereikia ilgai stovėti prie viryklės ir virti barščių.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– saldieji pipirai, 1,5 kg;
– morkos, 2 kg;
– svogūnai, 2 kg;
– augalinis aliejus, 650 ml;
– citrinos rūgštis, 1 arbatinis šaukštelis;
– druska, 5 šaukštai;
– cukrus, 4 šaukštai;
– pipirų grūdeliai, 20 vnt;
– juodieji pipirai, 20 vnt;
– lauro lapas, 6 vnt;
– vandens, jei reikia, 200 ml;
Gaminimo procesas
Iš šio produktų kiekio gaunu 20 stiklainių po 0,5 litro.
Visi burokėliai ir morkos sutarkuojami ant stambios trintuvės, supjaustykite pipirus į gabalus, svogūną – kubeliais.
Patarimas: daržoves taip pat galite susmulkinti mėsmaliu su daržovių priedu arba maišytuvu.
Kepkite svogūnus augaliniame aliejuje ir sumaišykite puode su likusiais daržovėmis, augaliniu aliejumi ir citrinos rūgštimi.
Jei daržovės nėra labai sultingos, įpilkite vandens.
Troškinkite masę ant silpnos ugnies po 15 minučių virimo po dangčiu.
Nepamirškite maišyti.
Druska užberkite padažą, įpilkite cukraus, pipirų grūdų ir kvapiųjų pipirų, virkite dar 45 minutes, užvirus ant silpnos ugnies.
Mes išdėstome sterilizuotuose stiklainiuose, priveržkite dangčiais, apverskite ir suvyniokite.
Ruošinį laikau rūsyje arba spintoje.
Jei turite daug tokio ruošinių kiekio, padalykite ingredientų kiekį iš 2, padarykite jį mažiau.
Vasaros salotos žiemai: gaminame 15 metų ir neatsibosta. Daržovių salotos žiemai
Labiausiai bet kokios daržovės visiems yra agurkai, pomidorai, paprikos.
Kad žiemą galėtumėte mėgautis mėgstamo asortimento skoniu ir gaiviu aromatu, siūlau paruošimui naudoti mano receptą.
Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:
pomidorai, 3,5 kg;
agurkai, 1 kg;
aitriosios paprikos, 500 g%
žalumynų mišinys;
česnakai, 1 galva;
druska, 80 g;
cukrus, 100 g;
augalinis aliejus, 120 g;
aitrieji pipirai, 2 vnt;
lauro lapas, pipirų žirneliai;
Virimo procesas
Agurkus supjaustykite skiltelėmis. Jei jums patinka cukinijos, naudokite jas vietoj agurkų.
Pomidorus supjaustykite skiltelėmis.
Papriką supjaustykite juostelėmis.
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Daržoves sumaišykite su kapotomis žolelėmis ir česnaku, druska, cukrumi ir augaliniu aliejumi, aitriosios paprikos gabaliukais.
Patarimas: jei nėra šviežių aitriųjų pipirų, pakeiskite juos smulkintomis.
Palikite salotas 15 minučių.
Mes dedame salotas į stiklainius, užpildome sultimis.
Uždenkite dangčiais ir padėkite į puodą ant rankšluosčio.
Įpilkite šilto vandens ir sterilizuokite nuo virimo momento 30 minučių.
Užveržiame dangčius ir apverčiame, paliekame atvėsti.
Salotas laikome šaldytuve arba sandėliuke.
Užkandis yra tiesiog nuostabus, dera prie garnyro, mėsos patiekalų. Galima patiekti su šaltais gabalėliais ir lašiniais.