Paprastas bulvių patiekalas keptuvėje – šis receptas visada padės, kai nėra laiko gaminti.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– bulvės, 4 vnt;
– žalumynai, druska, pipirai;
– kiaušiniai, 2 vnt;
Gaminimo procesas
Kiaušinius išplakite šluotele su druska ir pipirais, įvairiais prieskoniais pagal savo skonį.
Pagal savo skonį smulkiai supjaustykite krapus, petražoles, žalius svogūnus ir kitus žalumynus
Sūrį sutarkuokite tarkos pagalba ir sumaišykite su žolelėmis, druska ir pipirais pagal skonį.
Įtrinkite bulves rupia tarka ir išspauskite.
Mes pašildome augalinį aliejų – šiek tiek, išdėliokite dalį tarkuotų bulvių, išlyginkite ir pabarstykite sūriu ir žolelėmis, užpildykite kiaušiniu ir padarykite viską likusiomis bulvėmis.
Uždenkite dangčiu ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol pagels.
Likus porai minučių iki kepimo pabaigos, patiekalą apibarstykite tarkuotu sūriu, uždenkite ir kepkite, kol sūris ištirps.
Patarimas : taip pat galite įdėti pomidorą – pasukdami troškinį į kitą pusę, išdėliokite pomidorų griežinėlius ir tik tada pabarstykite patiekalą tarkuotu sūriu.
Parodysiu, kaip gaminu sultingiausius kotletus: nieko kepti ir jokių riebių purslų ant viryklės
Ir šiandien aš siūlau dar vieną įdomų variantą sultingiems kotletams gaminti.
Tuo pačiu metu nereikia stovėti prie viryklės, kontroliuojant kepimo procesą, ir ant viryklės nebus riebių tepalų purslų.
Virimo ingredientai:
Bet kokia malta mėsa – 800 g-1 kg
Svogūniniai svogūnai – 2 vnt.
Pomidorai – 2-3 vnt.
Kietasis sūris – 150 g
Grietinė – 2 šaukštai.
Druska, juodieji pipirai pagal skonį
Pradėkime gaminti …
Norėdami paruošti tokius kotletus, savo nuožiūra galite naudoti visiškai bet kokią maltą mėsą – aš sumaišiau (kiauliena, jautiena). Į maltą mėsą arba tiesiog smulkiai supjaustytą svogūną suberkite per mėsmalę. Druska ir pipirai pagal skonį.
Išmaišykite ir gerai išplakite, kad faršas taptų plastikinis.
Sūrį patriname ant smulkios trintuvės, o nedidelį jo kiekį dedame į šalį – jums jo reikės pačioje pabaigoje.
Į sūrio dubenį suberkite grietinę, smulkiai supjaustytas žoleles, truputį druskos ir pipirų ir sumaišykite.
Iš faršo formuojame mažus kamuoliukus, sveriančius 80–100 gramų.
Dabar imame suformuotą maltos mėsos bandelę, viduryje padarome įdubimą ir kažkur į vidų dedame šaukštelį sūrio įdaro, užspaudžiame kraštus ir vėl formuojame bandelę.
Paruoštus kotletus suberkite į tinkamą kepimo indą arba tiesiog ant kepimo skardos.
Tada supjaustykite pomidorus griežinėliais ir padėkite vieną ratą ant kotletų.
Mes siunčiame kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, maždaug 30 minučių.
Po pusvalandžio iš orkaitės ištraukite formą su kotletais, o ant viršaus pabarstykite likusiu sūriu. Ir dar 10 minučių orkaitėje.
Taip gaunami sultingi ir skanūs kotletai! Gaminkite, ragaukite, gero apetito!