Brokolinių kopūstų salotos su riešutais

2018-02-24 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Brokolinių kopūstų salotos su riešutais

Ingredientai

    • ploni kiaulienos šoninės gabalėliai: 4
    • brokoliniai kopūstai: 1 (didesnio)
    • svogūnų laiškai
    • džiovintos spanguolės: 2 šaukštų
    • alyvuogių aliejus: 3 šaukštų
    • ryžių actas: 2 šaukštų
    • medus: 1 šaukšto
    • malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • smulkinti pistacijų riešutai: 1 šaukšto (galite keisti sūdytais žemės riešutais)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių šoninę susmulkiname ganėtinai plonomis juostelėmis bei pakepiname, kol gražiai apskrus.
  2. 2. Tuomet brokolinį kopūstą išskirstome nedideliais žiedynais bei paverdame kelias minutes pasūdytame vandenyje. Nupilame vandenį bei perliejame šaltu vandeniu, kad išlaikytų žalią spalvą. Nuvarviname.
  3. 3. Tada į dubenį sudedame brokolinį kopūstą, suberiame spanguoles, susmulkintus svogūnų laiškus, riešutu bei apskrudusius šoninės gabalėlius.
  4. 4. Po to dubenėlyje išmaišome aliejų, actą, medų, beriame druską bei pipirus. Šiuo padažu apliekjame salotas. Tiekiame iškart. Skanaujame!
Konservuoto tuno salotos su pomidorais ir alyvuogėmis
(4)
Karštos wakame salotos (salad) su tofu ir jūros dumbliais
(1)
Vištienos burito salotos su graikiško jogurto-avokado padažu
(3)