Challa pynelė - duonelė

2020-06-04 Autorius San-Zar virtuviniai eksperimentai

Challa pynelė - duonelė

Ingredientai

    • vanduo: 100 mililitrų
    • šviežios mielės: 8 gramų
    • miltai: 250 gramų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • skystas medus: 1 valgomojo šaukšto
    • kiaušiniai: 1 (išplakto)
    • sviestas: 30 gramų (išlydytas ir atvėsintas)
    Aptepimui:
    • kiaušinių tryniai: 1
    • pienas: šlakelio
    • aguonos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į drungną vandenį sudedame mieles ir gerai išmaišome, kad šios ištirptų.
  2. 2. Tuomet miltus kartu su druska susiberiame į dubenį ir padarius viduryje duobelę, supilame mielių ir vandens mišinį.
  3. 3. Pamaišome su trupučiu miltų ir paliekame uždengę mielėms sureaguoti.
  4. 4. Po maždaug 20 minučių į dubenį supilame paplaktą kiaušinį, medų ir sviestą. Užminkome elastingą tešlą.
  5. 5. Tešlą dedame į dubenį, uždengiame ir leidžiame kilti kol ji padvigubės.
  6. 6. Gautą tešlą išsikrečiame ant stalo, susignaibome į tris vienodas dalis ir jas išvoliojame į volelius.
  7. 7. Supiname kasą ir padėję ant kepimo popieriaus uždengiame ir leidžiame kilti, kol ši padvigubės.
  8. 8. Iškilusią tešlą aptepame kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, taip pat užbarstome aguonomis.
  9. 9. Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 30-35 minutes. Skanaujame!
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau duonelių receptų rasite: Duonelės.
Hokkaido - japoniška pieniška duona
(6)