Cukraus masė dekoracijoms - tortams, pyragams ar keksams!

2020-02-27 Autorius Tortilla Justina

Cukraus masė dekoracijoms - tortams, pyragams ar keksams!
Kartas nuo karto būna, jog reikia pasidaryti keletą nesudėtingų dekoracijų, kad tortas, keksas ar keksiukai taptų gražiausia stalo puošmena. Turint formelių neprireiks visiškai jokių meninių sugebėjimų - tiesiog dedi formelę ant tešlos ir spaudi: viens, du... ir jau turite kvietkų (gėlių) pievą.

Ši cukrinė masė man asmeniškai itin patiko. Visi darbeliai pavyko darant jau iš pirmo karto. Pati tešla minkšta ,elastinga ir labai primena į plastiliną.

Šiuos papuošimus galima pasidaryti iš anksto nes jie laikosi ilgai ir nesugenda. Tokia masė tortams dengti netinka, tik - papuošimams pasidaryti.

Ingredientai

    • cukraus pudra: ~300-400 gramų
    • želatina: 1 valgomojo šaukšto
    • šaltas vanduo: 3 valgomųjų šaukštų
    • valgomi dažai (milteliai arba skysti)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Vandens daug pilti nereiktų, nes tuomet gėlytės blogiau stingsta lūžinėja. Reikia žiūrėti kokios rūšies želatina yra naudojama. Jeigu matote, kad želatina išliko sausa, tuomet įpilame dar truputėlį vandens.
  2. 2. Tada cukraus pudrą yra būtina persijoti, kad visai neliktų cukraus gumuliukų masėje.
  3. 3. Ištirpiname želatiną, tik neužviriname.
  4. 4. Po to želatiną pilame į cukraus pudrą, cukraus pudros imame iškart ne visą kiekį, o maždaug pusė kiekio. Pradžioje maišykit šaukštu, paskui minkykite rankomis, pridėdamos cukraus pudros tiek, kol gausis minkoma masė.
  5. 5. Kad masė stipriai neliptų prie rankų, nes nuo rankų šilumos tirpsta cukrus, rankas nuolatos pasitepame sviestu arba aliejumi (aš pati šį kartą tepiau glicerinu). Riebaluojant rankas, kažkiek jų įsimaišo į tešlą tarsi "suriša masę", tad šitaip galite išvengti gėlyčių trapumo ir lapelių kraštelių įtrūkimų.
  6. 6. Formuojant dekoracijas ant darbastalio pasibarstome cukraus pudros, arba krakmolo, kad neliptų.
  7. 7. Kad papuošimai nesigautų plokšti, kad įgautų gražesnių formų - džioviname ant lęšių, perlinių kruopų, cukraus.
  8. 8. Atskiras detales sujungti (suklijuoti) galima patepus vandeniu, pasaldintu vandeniu, arba tiesiog kiaušinio baltymu.
  9. 9. Šią masę galima iškart dažyti (įmaišant į pačią tešlą) ir naudoti iškart. Ji itin greit kietėja ore, tad reikia dirbti tik su nedideliu gabaliuku, kitą laikome hermetiniame inde arba polit. maišeliuose.
  10. cukraus masė dekoracijoms ant keksiukų
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.
  12. cukraus masė dekoracijoms ant torto

Lija

Gražu ir paprasta, šaunuolė.
Atsakyti
Pavlova su avietėmis ir griliažu
(1)