Grybai užkonservuoti svieste tapo vienu iš pačių mėgstamiausių mano baravykinių grybų konservavimo būdų.
Confit (prancūziškai) - tai toks konservavimo būdas, kurio metu produktai labai ilgai ir lėtai kepami yra apsemti riebalų. Iškepti produktai yra užpilami riebalais, kuriuose kepė ir šitaip užkonservuoti laikosi mėnesių mėnesiais. Prieš naudojimą produktai būna ištraukiami iš riebalų, gali būti valgomi tiek šalti, arba dar kartą pašildomi, paskrudinami. Confit būdu būna konservuojama tiek mėsa, tiek žuvis, tiek daržovės, tiek grybai.
Tik nereikia itin aukštinti Prancūzijos virtuvės, visiems pasakojant, kad jie sukūrė tokį konservavimo būdą. Prancūzai viso labo moka labai garsiai girtis, o mes, lietuviai, tylėti ir nemokėti vertinti tai ką turime savo virtuvėje.
Grybų virimas svieste - tai labai senas lietuviškas konservavimo būdas. Šitaip konservuotus grybus galima pašildžius patiekti su įvairiausiais mėsos patiekalais, košėmis, bulvėmis, atšildžius iki kambario temperatūros užtepti ant duonos.