Džiovinti grybai žiemai

2020-09-20 Autorius oSkanu.lt

Džiovinti grybai žiemai
Aš pati asmeniškai itin mėgstu padažiuką pagamintą iš džiovintų grybų. O labiausiai yra skanu iš pačios surinktų miške ir namie išdžiovintų grybų. 

Tad šitaip visi mano surinkti grybai, tinkami džiovinimui, visada atsiduria ant skardos mano orkaitėje! 

Kas svarbiausia, džiovintus grybus galite laikyti net keletą metų, jie tikrai nepraras savo maistinių savybių!

Ingredientai

    • grybai: kiek norisi

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia grybus gerai nuvalome (neplauname!!!).
  2. 2. Tada supjaustome norimo dydžio gabalėliais.
  3. 3. Sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  4. 4. Džioviname iki 50 laipsnių (aukštesnės temperatūros tikrai nereikia, nes grybai kitaip pradeda kepti, išskirdami savo sultis ant popieriaus) įkaitintoje orkaitėje, kol grybai išdžiūna - tai yra tampa traškūs.
  5. 5. Orkaitės durelių nereikėtų iki galo uždaryti, kad drėgmė iš grybų visiškai galėtų išgaruoti. Štai ir viskas. Skanaus!
  6. džiovinti grybai
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau grybų receptų rasite: Grybų patiekalai.
  8. grybai žiemai
Tiršta trinta pievagrybių sriuba su lydytu sūreliu
(1)