Baravykai paąžuoliai kepti svieste

2024-11-22 Autorius Kristina Zibartė

Baravykai paąžuoliai kepti svieste
Baravykai – tai miško lobis, vertinamas dėl savo išskirtinio skonio ir aromato. Šis receptas, kuriame baravykai kepami svieste, atskleidžia jų natūralų skonį ir suteikia patiekalui subtilų riešutų poskonį. Patiekiami su grietine ir vyšniniais pomidoriukais, šie grybai tampa puikiu užkandžiu ar garnyru, kuris pradžiugins tiek kasdienėje vakarienėje, tiek šventiniame stalo.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Baravykai: Jei neturite baravykų, galite naudoti kitus miško grybus, tokius kaip voveraitės ar pievagrybiai.
  • Sviestas: Vietoje sviesto galima naudoti ghee sviestą, kuris turi aukštesnę degimo temperatūrą ir suteikia patiekalui riešutų skonį.
  • Grietinė: Jei norite lengvesnio varianto, grietinę galite pakeisti natūraliu jogurtu.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Grybų paruošimas: Prieš kepant, baravykus nuvalykite sausu šepetėliu ar drėgna servetėle, kad pašalintumėte nešvarumus. Venkite plauti grybus vandeniu, nes jie gali sugerti drėgmę ir prarasti tekstūrą.
  • Kepimo temperatūra: Kepkite grybus ant vidutinės ugnies, kad jie tolygiai apskrustų ir išlaikytų savo sultingumą.
  • Prieskoniai: Be druskos ir pipirų, galite pridėti šviežių žolelių, tokių kaip čiobreliai ar petražolės, kad suteiktumėte papildomo aromato.

Kalorijos:

  • Iš viso: Apie 800 kcal
  • Vienoje porcijoje: Apie 200 kcal

Ingredientai

    • Baravykai: 500 g
    • Sviestas: 50 g
    • Druska: pagal skonį
    • Juodieji pipirai: pagal skonį
    • Grietinė: 100 g
    • Vyšniniai pomidorai: 200 g 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Grybų paruošimas: Baravykus švelniai nuvalykite sausu šepetėliu ar drėgna servetėle, kad pašalintumėte nešvarumus. Jei grybai didesni, supjaustykite juos riekelėmis, kad būtų vienodo storio.
  2. 2. Kepimas: Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą.
  3. 3. Sudėkite paruoštus baravykus į keptuvę vienu sluoksniu, kad jie tolygiai keptų.
  4. 4. Kepkite apie 5–7 minutes iš vienos pusės, kol grybai taps auksinės spalvos.
  5. 5. Prieskonių pridėjimas: Apverskite grybus ir pabarstykite druska bei šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  6. 6. Kepkite dar 5–7 minutes, kol grybai bus visiškai iškepę ir gražiai apskrudę.
  7. 7. Patiekimas: Iškeptus baravykus perkelkite į serviravimo lėkštę.
  8. 8. Šalia patiekite grietinę ir perpus perpjautus vyšninius pomidorus.
  9. 9. Patiekalą galite papuošti šviežiomis žolelėmis, tokiomis kaip petražolės ar krapai.
  10. 10. Santrauka: Šis receptas – tai paprastas ir greitas būdas paruošti baravykus, išryškinant jų natūralų skonį. Kepant grybus svieste, jie įgauna subtilų riešutų poskonį, o derinys su grietine ir šviežiais pomidorais suteikia patiekalui gaivumo. Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui, kuris pradžiugins visus grybų mėgėjus.
Baravykai paąžuoliai kepti svieste
Recepto autorius Kristina Zibartė
Kiaulienos troškinys su marinuotomis voveraitėmis ir šonine
(2)
Makaronai su vištiena ir shiitake grybais
(1)
Makaronai su grybų-vištienos padažu
(3)
Keptų grybų salotos su lazdynų riešutais
(2)
Grybų ir perlinių kruopų sriuba
(4)