Makaronai: Baravykai su spagečiais, šonine ir grietinėle

2020-09-11 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Makaronai: Baravykai su spagečiais, šonine ir grietinėle
Kai tik prigrybauju baravykų, pradedu su jais gaminti ir jau savo pamiltus patiekalus, ir tuos kuriuos buvau užsirašiusi, bet dar nebandžiusi.

Šį kartą atėjo eilė makaronams (tiksliau spagečiams) su grybais. Rezultatas: labai skanus, lengvai pagaminamas patiekalas mano virtuvėje, kurį įtrauksiu į sąrašą "gaminti vėl, kai bus namuose grybų". :)

Ingredientai

    • česnakas: 1 skiltelės
    • svogūnai: 1
    • baravykai: 10
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • spageti makaronai: 2 saujelių
    • grietinėlė: 100 mililitrų
    • sūdyta šoninė: 100 gramų
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • smulkintos petražolės: 1 valgomojo šaukšto
    • smulkintas laiškinis česnakas: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia makaronus-spagečius sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir išvirkite pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės.
  2. verdami makaronai spagečiai
  3. 2. Tuomet šoninę supjaustykite nedideliais gabaliukais, svogūną ir česnaką nulupkite bei pasmulkinkite.
  4. 3. Šoninę sudėkite į keptuvę ir pakepinkite, kol ši gražiai apskrunda.
  5. 4. Sudėkite svogūną bei česnaką. Pakepinkite, kol daržovės suminkštėja.
  6. 5. Baravykus supjaustykite (kaip patinka ar kaip tuo metu norisi). Man šį kartą norėjosi, kad būtų didesni gabaliukai.
  7. 6. Sudėkite į keptuvę, dėkite sviesto ir pakepinkite maždaug 5 minutes.
  8. 7. Pabarstome druska ir pipirais. Sudėkite išvirtus ir nukoštus makaronus.
  9. 8. Apšlakstykite grietinėle ir pabarstykite žalumynais. Pakaitinkite dar minutę-dvi, permaišykite, patiekite ir skanaukite!
  10. makaronai su grybais
Lietuviška pievagrybių sriuba
(2)
Česnakiniai grybai
(1)
Virti avinžirniai su grybais
(3)