Grybų mišrainė žiemai (iš voveraičių)

2018-08-07 Autorius oSkanu.lt

Grybų mišrainė žiemai (iš voveraičių)
Tokia mišrainė tinka valgyti ir iškart arba kai norisi greitai bei gardžiai užkąsti. Labai gardu valgyti su duona tiesiog šaltą mišrainę arba pašildytą. Taip pat patroškinti su bulvėmis arba net sriubai!!!

Iš nurodyto ingredientų kiekio gaunasi maždaug 3,5 litro mišrainės.

Ingredientai

    • pomidorų padažas: 1 stiklainio (500 gramų)
    • voveraitės: 1,5 kilogramo (jau išvirtų)
    • svogūnai: ~1,5 kilogramo
    • morkos: ~1,5 kilogramo
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • aliejus: nemažai (kepimui)
    Taip pat prireiks:
    • stiklainiai + dangteliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių svogūnus supjaustome norimo dydžio kubeliais arba plonais griežinėliais. Į keptuvę pilame aliejaus negailėdamos (maždaug, kad užsidengtų aliejumi visas keptuvės plotas) bei suberti svogūnus, kepame kol suminkštės. Tuo tarpum kol kepa svogūnai pasiruošiame morkas, jas nuskustame bei sutarkuojame burokinės tarkos pagalba. Kai iškeps svogūnai, juos sukrečiame į didelį puodą/troškintuvą.
  2. 2. Tuomet į keptuvę vėl pilame nemažai aliejaus bei kepame morkas, irgi kol suminkštės (tiek svogūnų, tiek morkų man pačiai gavosi maždaug po vidutinio dydžio pilną keptuvę, žinoma po kepimo jų šiek tiek sumažėjo). Morkas bei grybus irgi sukrečiame pas svogūnus į puodą, taip pat supilame pomidorų padažą, viską gerai išmaišome ir troškiname maišydamos ant nedidelės ugnies maždaug 20-25 minutes. Man prireikė dar šiek tiek aliejaus, tai kelis kartus dar įpyliau po šlakelį. Nepamirštame pasūdyti bei pagardinti pipirais, vis ragaudamos, reik žinoti, kad pastarųjų berti teks nemažai, nes gaunasi gana didelis kiekis mišrainės. Ir vis maišyti maišyti.
  3. 3. Po to pasiruošiame stiklainius bei dangtelius, juos išgariname arba sterilizuojame verdančiu vandeniu.
  4. 4. Krečiame paruoštą mišrainę (dar karštą) ir sandariai uždarome. Laikome vėsiai. Skanaus:)
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau mišrainių receptų žiemai rasite: Mišrainės žiemai.
Perlinių kruopų sriuba su grybais
(1)
Grybų karis su daržovėmis ir kokosų pienu
(1)
Marinuoti baravykai žiemai
(23)