Voveraičių apkepėlė su su bulvėmis, rūkyta šonine ir sūriu

2021-01-28 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Voveraičių apkepėlė su su bulvėmis, rūkyta šonine ir sūriu
Voveraitėmis tiesiog neįmanoma nesimėgauti. Jų skonis fantastiškas, su jomis visi patiekalai tampa karališki. Šį kartą nuostabi apkepėlė su bulvėmis, rūkyta šonine ir sūriu. Valgant net aiktelėti norėjosi iš džiaugsmo.

Gaminant šį patiekalą gali labai pasitarnauti nuo kito patiekalo atlikusios bulvės, jei jų nesugebėjote suvalgyti.

Ingredientai

    • sūdytos voveraitės
    • virtos bulvės
    • fermentinis sūris
    • rūkyta šoninė
    • svogūnas
    • juodieji pipirai
    • grietinėlė
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves nuskuskite (jei neatliko nuo kito patiekalo ir naudosite "naujas").
  2. nuskustos bulvės
  3. 2. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje.
  4. verdamos bulvės
  5. 3. Išvirtas bulves palikite atvėsti (bent iki tiek, kad lengvai galėtumėte paimti rankomis).
  6. 4. Per tą laiką, kol vėsta, patroškinkite keptuvėje voveraites su supjaustyta šonine, svogūnais ir grietinėle. Nepamirškite užberti prieskonių.
  7. 5. Po to bulves sutarkuokite burokine tarka. Dėkite į kepimo indą.
  8. 6. Ant viršaus dėkite patroškintas voveraites.
  9. 7. Tada ant viršaus užberkite sutarkuotą fermentinį sūrį.
  10. 8. Viską užkepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 15-20 minučių.
  11. 9. Pagardinkite krapais ir svogūnų laiškais. Patiekite ir skanaukite!
  12. grybų apkepėlė su bulvėmis
  13. 10. Rekomendacija: Daugiau apkepėlių receptų rasite: Apkepėlių receptai.