Autorius apie receptą
Virtų bulvių kukuliai su sūriu ir juosvaisiais raudonviršiais yra itin sotus ir gardus patiekalas, kuris ypatingai tinka rudens sezonui, kai miškai dovanoja gausybę grybų. Šis patiekalas atskleidžia lietuviškos virtuvės šilumą bei paprastumą, kartu įtraukdamas subtilią sūrio bei miško grybų harmoniją. Kukuliai, pagaminti iš minkštų virtų bulvių bei gardaus pekorino sūrio, puikiai dera su kreminiu juosvųjų raudonviršių padažu.
Įdomu tai, kad pekorinas, naudojamas šiame recepte, yra kietasis avių pieno sūris, žinomas dėl savo intensyvaus, šiek tiek aitraus skonio. Jis dažnai puošia Italijos kulinarinius šedevrus, tačiau puikiai įsilieja ir į lietuviškus patiekalus. Bulvių kukuliai su grybų padažu yra vienas tų receptų, kuris ne tik sušildo vėsų vakarą, bet ir primena vaikystės skonius, kuomet bulvės buvo dažnas patiekalų pagrindas.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje pekorino sūrio galima naudoti kietąjį „Grana Padano“ arba „Parmigiano Reggiano“ sūrį, kurie taip pat suteiks intensyvų skonį.
- Bulves galima rinktis bet kokios rūšies, tačiau labiausiai tinka krakmolingos bulvės, nes jos geriau sulimpa.
- Juosvuosius raudonviršius galima keisti baravykais, voveraitėmis arba pievagrybiais, jei miško grybų tuo metu neturite.
- Grietinėlę galima pakeisti riebiu pienu arba augaline grietinėle (pvz., avižų ar migdolų), jei norite lengvesnio varianto.
- Petražoles galima keisti šviežiomis krapų ar bazilikų šakelėmis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Bulves rekomenduojama virti su lupenomis, o tik po to nulupti ir sutrinti – taip jos išlaikys daugiau skonio bei krakmolo.
- Kukulius geriausia formuoti šiek tiek drėgnomis rankomis, kad masė nekibtų.
- Verdant kukulius būtina švelniai pamaišyti, kad jie nepriliptų prie puodo dugno.
- Jeigu masė atrodo per skysta, galima įdėti papildomą šaukštą krakmolo.
- Grybus kepkite stiprioje kaitroje, kad jie neišleistų per daug vandens ir nepradėtų troškintis.
Atsiliepimai