Keptuvėje keptos bulvytės fri – tai klasikinis, mėgstamas patiekalas, kurį galima paruošti namų sąlygomis be specialios įrangos. Šios traškios, auksinės spalvos bulvytės primena restoranuose patiekiamas, tačiau turi ypatingą namų gamybos žavesį. Tradiciškai bulvytės fri yra belgų virtuvės pasididžiavimas, tačiau šiandien jos tapo vienu populiariausių garnyro variantų visame pasaulyje. Namie gaminamos bulvytės leidžia kontroliuoti aliejaus kiekį ir prieskonius, taip užtikrinant sveikesnį pasirinkimą nei greitojo maisto restoranų analogai. Šį paprastą receptą galite nesunkiai pritaikyti savo namuose ir nustebinti šeimą ar svečius tobulu garnyru, kuris puikiai dera tiek prie mėsos patiekalų, tiek prie žuvies ar tiesiog valgomas su mėgstamu aštresniu
pomidorų padažu.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje pailgų bulvių galima naudoti raudonąsias bulves, kurios suteikia saldesnį skonį ir turi mažiau krakmolo.
- Aliejaus pasirinkimas gali būti įvairus – tinka saulėgrąžų, rapsų, kukurūzų aliejus arba jų mišinys kokybiškam kepimui.
- Druską galima pakeisti jūros druska, kuri suteikia subtilesnį skonį ir turi daugiau mineralų.
- Norint išgauti ypatingą aromatą, galima įdėti rozmarino šakelių į aliejų prieš kepant.
- Jei norite pikantiškas bulvytes, galite pabarstyti jas paprika, česnako milteliais arba svogūnų milteliais.
- Vietoje įprasto pomidorų padažo, bulvytes galima valgyti su naminiu česnakiniu arba grietinės padažu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš kepimą būtinai gerai nusausinkite bulvytes, kad jos būtų traškesnės.
- Norint išgauti ypač traškų paviršių, bulvytes galima pamirkyti šaltame vandenyje 30 minučių, taip pašalinant dalį krakmolo.
- Kepkite bulvytes nedidelėmis porcijomis, kad jos nesuliptų tarpusavyje ir tolygiai apskrustų.
- Optimali aliejaus temperatūra yra apie 180°C – tai užtikrina, kad bulvytės neprisigertų pernelyg daug riebalų.
- Aliejus turėtų būti pakankamai karštas prieš dedant bulvytes – įmetę vieną bulvytės gabalėlį turėtumėte matyti burbuliukus.
- Iškeptas bulvytes rekomenduojama trumpai padėti ant popierinių rankšluosčių, kad sumažintumėte riebalų kiekį.
- Druską berkite iš karto po kepimo, kol bulvytės dar karštos – taip ji geriau prilips.
- Siekiant išlaikyti traškumą, patiekite bulvytes iškart po kepimo.