Marinuoti kelmučiai - grybai

2020-10-01 Autorius oSkanu.lt

Marinuoti kelmučiai - grybai
Autorius apie receptą

Nuostabaus skonio marinuoti kelmučiai. Būtinai pabandykite šį grybų marinavimo receptą.

Ingredientai

    • kelmučiai: kiek tilps
    Marinatui:
    • vanduo: 1 litro
    • actas: 100 mililitrų
    • cukrus: 2 šaukštų
    • druska: 1 šaukšto
    • juodieji pipirai: 6 žirnelių
    • kvapnieji pipirai: 10 žirnelių
    • česnakas: 3 skiltelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia grybus (kelmučius) nuvalykite, supjaustykite ir nuplaukite.
  2. 2. Po to juos virkite dviejuose vandenyse (dukart) - pirmąjį kartą dėkite į šaltą vandenį, palaikykite kol užvirs, o tuomet nupilkite su putomis ir praplaukite švariu vandeniu.
  3. 3. Antrą kartą virkite maždaug pusvalandį nuo užvirimo ir po to nukoškite.
  4. 4. Paruoškite marinatą: Vandenį, cukrų, druską bei pipirus sudėkite į puodą ir užvirinkite. Gerai išmaišykite, kad cukrus bei druska ištirptų.
  5. 5. Tuomet supilkite actą ir dar kartą užvirinkite.
  6. 6. Išvirtus kelmučius bei česnako skilteles sudėkite į verdantį marinatą ir pavirkite maždaug 3 minutes.
  7. 7. Paskui viską išpilstykite į iškaitintus stiklainius bei užsukite iškaitintais dangteliais.
  8. 8. Apverskite stiklainius "aukštyn kojomis", šiltai apklokite (aš naudoju žieminę kaldrą) ir palikite pilnai atvėsti. Laikykite vėsiai ir skanaukite! ;)
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau kelmučių receptų rasite: Kelmučių receptai.

Atsiliepimai

Tiršta trinta pievagrybių sriuba su lydytu sūreliu
(1)
Pupelės su voveraitėmis
(1)
Tiršta voveraičių sriuba su vištiena ir kreminiu sūriu
(1)
Makaronai su vištiena ir shiitake grybais
(1)
Voveraičių sriuba su šviežiomis bulvėmis
(1)