Neseniai pasakojau kaip paruošti klasikinį risotto ir susilaukiau nemažai pagyrų. Šį kartą noriu parodyti Jums kiek kitokį variantą, kuris man labai patiko - su miško grybais. Paruošimas tikrai nėra sudėtingas, o skonis labai geras. Tad dalinuosi, išmėginkite ir Jūs!
1. Pirmiausia susmulkintus svogūnus, salierus ir česnaką pakepinkite aliejuje, kol suminkštės.
2. Tuomet suberiame ryžius, šiek tiek pakepkite, kol taps skaidrūs.
3. Užpilkite vynu ir maišydami kepkite, kol išgaruos alkoholis.
4. Įpilkite šiek tiek sultinio ir sumažinkite kaitrą. Maišykite, kol visas skystis susigers, tuomet įpilk dar sultinio - šitaip kartokite procesą, kol nebeliks sultinio ir ryžiai bus išvirę.
5. Pagardinkite druska, prieskoniais, pabaigoje įmaišykite sviestą.
6. Grybus atšildykite, apvirkite sūdytame vandenyje. Sudėkite į rizotą, permaišykite ir patiekite su tarkuotu parmezano sūriu. Skanaukite!