Grybų patiekalai mūsų šalyje tikrai yra itin populiarūs. Iš miško grybų paruošti patiekalai laikomi labai skaniais, nes turi savo unikalų skonį bei aromatą. Jie gali būti naudojami sriuboms, padažams virti, pyragams, blynams ar net
garnyrams pagaminti.
Norint pagaminti visus šiuos patiekalus, būtina žinoti, kiek ir kaip teisingai juos pirmiausia reikia paruošti, nes kiekviena grybų rūšis yra verdama skirtingai. Makavykai pasižymi nuostabiu skoniu, lengvu vaisių aromatu ir yra itin vertinami žinovų.
Kaip paruošti makavykus?
Prieš verdant makavykus, atkreipiame ypatingą dėmesį į jų valymą: atsargiai pašaliname visas miško šiukšles, spyglius, lapus, kurie gali būti prilipę prie grybų. Grybus gerai nuplauname po tekančiu vandeniu.
Kiek laiko virti makavykus?
Prieš verdant, supjaustome didelius makavykus į keletą dalių o mažus paliekame tokius, kokie jie yra. Be to, prieš virdami makavykus, išvalytus grybus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame maždaug 5-7 minutėms, o tuomet nupilame vandenį. Makavykus verdame 25-30 minučių šiek tiek pasūdytame vandenyje ant vidutinės kaitros.