Ryžiai su grybais - pievagrybiais ir morkomis, troškinti orkaitėje

2024-02-12 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Ryžiai su grybais - pievagrybiais ir morkomis, troškinti orkaitėje
Šis skanus ir maistingas patiekalas — ryžiai su pievagrybiais ir morkomis, troškinti orkaitėje — puikiai tinka kaip pagrindinis patiekalas arba garnyras. Ryžiai puikiai sugeria grybų ir morkų skonius, o jų troškinimas orkaitėje suteikia patiekalui ypatingo aromato ir švelnumo. Pievagrybiai suteikia patiekalui sodrų skonį, o morkos priduoda saldumo ir spalvos. 

Autorės komentaras - nesu vegetarė ir mėsą aš valgau. Bet kartas nuo karto būną dienų, kai jos visai nesinori ir tada pasirenku pasigaminti kokį vegetarišką patiekalą. Šį kartą pasirinkau gaminti ryžius su grybais (rinkausi pievagrybius), kurie buvo troškinti orkaitėje. Šis patiekalas mane labai sužavėjo savo paprastumu, bei skanumu. Kad jį pagamintumėte, tikrai neprireiks įdėti daug darbo, o reikalingi ingredientai dažniausiai randami pas kiekvieną šeimininkę namie, tad net neprireiks bėgti į parduotuvę.

Ingredientai

    • Pievagrybiai: 650 g (gali būti naudojamas rudųjų ir baltųjų pievagrybių miksas)
    • Sviestas: 50 g
    • Česnakai: 2 skiltelės
    • Šalotai: 2 vnt. (nedideli)
    • Morkos: 1-2 vnt.
    • Ryžiai: 1,5 stikl.
    • Daržovių sultinys: 375 ml (jei nesate vegetaras, tiks ir vištienos sultinys)
    • Vanduo: 315 ml
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Džiovintas čiobrelis: 1 arb. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių
  3. 2. Keptuvėje ištirpinti sviestą.
  4. keptuvėje ištirpintas sviestas
  5. 3. Apkepinti susmulkintus pievagrybius, česnakus, šalotus ir sutarkuotas morkas. Pagardinti druska ir pipirais.
  6. 4. Į troškinimui skirtą indą (arba kitą tinkamą indą dėti į orkaitę) sudėti daržoves, paskleisti per visą plotą ryžius, užberti čiobrelius, supilti sultinį, vandenį ir uždengus dangčiu, puodą dėti į orkaitę.
  7. 5. Kepti maždaug 30-40 min., kol ryžiai taps minkšti bei birūs.
  8. 6. Prieš patiekiant užbarstyti žalumynų.
  9. iškepti ryžiai su pievagrybiais troškinti orkaitėje
  10. 7. Patarimas: Jeigu kepimo metu per greitai susigėrė skystis, o ryžiai dar kietoki - galima papildomai įpilti vandens arba sultinio.
Noodles makaronų, daržovių ir sojos troškinys su pievagrybiais
(1)
Įdaryti makaronai Cannelloni su rikota arba varške, špinatais ir pomidorais
(6)