česnakas: 2 skiltelių (nuluptų ir smulkiai supjaustytų)
druska
šviežiai malti juodieji pipirai
šviežios smulkiai pjaustytos petražolės: 1 saujos
vištienos krūtinėlės be odelės: 3
sluoksniuota tešla: 300 gramų
kiaušiniai: 1 plakto
rupios garstyčios: 2 valgomųjų šaukštų su kaupu
baltas vynas: 1 taurės
grietinėlė: 140 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia supjaustome ūsuotus grybus: pusę pjaustome stambiai, o kitą pusę smulkiai.
2. Tada maždaug 30 minučių grybus apverdame vandenyje.
3. Po to į įkaitintą keptuvę įpilame kelis šlakelius alyvuogių aliejaus ir maždaug 10 minučių lėtai kepame česnakus su grybais.
4. Tuomet įberiame prieskonių ir įmaišome supjaustytas petražoles. Paliekame atvėsti.
5. Vištienos krūtinėlės filė įpjauname ir prikemšame atvėsusių grybų (viskas gerai matosi pagrindinėje nuotraukoje).
6. Pabarstę miltais iškočiojame sluoksniuotą tešlą, supjaustome išilgai ir ja apvyniojame kiekvieną krūtinėlę (vėl žiūrėkite paveiksliuką).
7. Patepame tešlą kiaušiniu ir kepame įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 35 minutes.
8. Per tą laiką, kol vištiena kepa, į karštą prikaistuvį supilame garstyčias ir baltąjį vyną. Leidžiame nugaruoti, kad neliktų alkoholio kvapo.
9. Po to supilame grietinėlę ir lėtai verdame, kol padažas ima lipti prie šaukšto nugarėlės, tuomet nuimame nuo viryklės ir pridedame prieskonių. Patiekiame ir skanaujame!
10. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.
Atsakinėjama į Komentarą